1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Dünya barışı için 30 kilometre yüzdü
Dünya barışı için 30 kilometre yüzdü

Dünya barışı için 30 kilometre yüzdü

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, barış ve kardeşlik adına farkındalık yaratmak için İzmit Körfezi'nde 3.5 saat boyunca 30 kilometre yüzdü.

A+A-

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, barış ve kardeşlik adına farkındalık yaratmak için İzmit Körfezi'nde 3.5 saat boyunca 30 kilometre yüzdü. Barış gönüllüsü olan rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu Dünya barışına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bugün Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Değirmendere sahilinden İzmit Seka Park sahiline kadar yüzdü. Yaklaşık 30 kilometreyi 3.5 saatte alan Sunaçoğlu kendisini bekleyenler vatandaşlar tarafından kıyıya çıktığında alkışlandı. Türkiye'nin barışa çok ihtiyacı olduğu bir dönemden geçtiğini söyleyen yüzücü Alper Sunaçoğlu konuşmasına söyle devam etti Ülkemizin barışa en çok ihtiyaca olduğu dönemden geçiyoruz. Toplum olarak savaştan, çeşitli mücadelelerden çok sıkıldık. Anadoludan başlayan ve tüm dünyaya yayılacak bir etkinlik planladık. 28 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında Kandıra İlçesi Narköy'e 41 ülkeden 41 sanatçı barışa farkındalık yaratmak için burada yapılacak Barış sempozyumuna katılacak. Duyması gereken yetkililer umarım bizim bu feryadımızı duyarlar. diye konuştu.

Güvenlik nedeniyle Donanma Komutanlığı'na bağlı Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı önünde yüzmesine izin verilmediğini söyleyen Sunaçoğlu konuşmasını söyle sürdürdü Yüzerken herhangi bir tehlike veya sıkıntıyla karşılaşmadım. Güvenlik nedeniyle Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı bölgesinde tekneye çıkmak zorunda kaldım. O bölgeyi tekneyle geçtikten sonra yüzmeye devam ettim. Ayrıca İzmit Körfezinin kirli olduğunu gördüm. Doğaya sahip çıkıp korumak gerekiyor. Çünki bu deniz hepimizin denizi. diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.