1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Denizciler Günü kutlu olsun
Dünya Denizciler Günü kutlu olsun

Dünya Denizciler Günü kutlu olsun

Tüm dünyada kabul edilen 25 Haziran Denizciler Günü dolayısıyla Denizcilik Federasyonu bir mesaj yayımlayarak tüm denizcileri kutladı.

A+A-

İşte Denizcilik Federasyonu tarafından yayımlanan Denizciler Günü mesajı:


"Bu yıl üçüncüsünü kutlayacağımız, her yıl denizcilik sektörünün ve denizcilerin artan coşkusuyla kutlanan, Denize gönül veren, onun dalgalarının namelerinde hayat bulan tüm denizcilerimizin ve deniz emekçilerimizin 25 Haziran Dünya Denizciler Gününü kutlarız.


Denizcilerin çalışma hayatlarında kapsamlı ve iyileştirici değişiklikler getiren ILO Maritime Labour Convention 2006’nın birçok ülkede yürürlüğe gireceği Ağustos ayına günler kala kutladığımız bu Dünya Denizciler Gününde ülke denizciliğimizde emeği geçen herkesi saygıyla anıyoruz.
IMO’nun beyaz listesinde yer alan ülkemizde, Denizciliği Türkün Milli Ülküsü olarak görüp, bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Denizcilik Federasyonumuz hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışmalarını yürütmektedir. Federasyonumuz, bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalarda olduğu gibi bundan sonrada uluslar arası sözleşmeler doğrultusunda ulusal mevzuatımızın eksiklerinin tamamlanması, denizcilerimizin daha iyi şartlarda çalışabilmesi ve onların hayatlarının görünmeyen yüzlerinin toplum tarafından daha iyi anlaşılabilmesini sağlamak için çalışmalarına devam edecektir.
 

Dünyadaki yük taşıma işinin görünmese bile yaklaşık yüzde 90’ının denizcilik sektörü tarafından gerçekleştirildiği ve IMO kayıtlarına göre bu ekonomik olguyu gerçekleştiren bir buçuk milyondan fazla denizcinin denizlerdeki mücadelesinin ve onların yakınlarının yaşantılarının, toplumun diğer bireyleri tarafından anlaşılmasının sağlanması Federasyonumuzun görevleri arasında ilk sırayı almaya devam edecektir.
 

Bu vesileyle tüm denizcilerimizin 25 Haziran Dünya Denizciler gününü kutlarız. Allah Selamet Versin."
 

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1901 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.