1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Denizcilik Günü Dokuz Eylül’de kutlandı
Dünya Denizcilik Günü Dokuz Eylül’de kutlandı

Dünya Denizcilik Günü Dokuz Eylül’de kutlandı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde 29 Eylül 2014 günü düzenlenen toplantı ile hem Dünya Denizcilik Günü hem de Preveze Deniz Zaferi’nin 476. yıldönümü kutlandı.

A+A-

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Güldem Cerit’in açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Bülend Temur genç denizcilere federasyon hakkında bilgi verdi. Konuşmalarına IMO konvansiyonlarının denizciliğe olan etkilerini sunumundaki grafiklerle gösteren Temurkazaların ve gemi adamı ölüm ve yaralanmalarındaki azalmanın bu konvansiyonların etkin kullanımı ile mümkün olduğunun altını çizen açıklamalarda bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk Türkiye’nin dünya denizciliğindeki konumu hakkında bilgi verdikten sonra Dünya Denizcilik Günü’nün IMO tarafından birçok ülkede ev sahipliği yapılarak kutlandığını belirterek sonraki yıllarda da bu kutlamanın İzmir’de yapılması için gerekli çalışmaları başlatmak istediğini duyurdu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İzmir Liman Başkanı Durmuş Ünüvar’ın konuşmasında ise Dünya Denizcilik Günü ve Preveze Deniz Zaferinin yıl dönümü tarihlerinin yakın olduğu bu sebeple çifte mutluluk yaşandığı belirtildi. Konuşmalarının devamında Ünüvar Türkiye’de IMO konvansiyonlarının nasıl uygulandığı ve denetlendiğine dair bilgiler verdi.

Program Dünya Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Koji SEKİMİZU’nun Dünya Denizcilik Günü nedeniyle yayınladığı mesajının Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Bora Özyön tarafından okunması ile devam etti.

Mesajın okunmasının ardından Kaptan Refik Akdoğan meslekteki 60 yılının hesabı dediği anılarını anlatarak konuşmasına başladı. Akdoğan Türkiye’de karayollarının çok yetersiz olduğu yıllarda 1960’lara kadar denizyolu ulaşımının hem Karadeniz’de hem de Akdeniz’de ana ulaşım modu olduğunu açıklayarak kendisinin o yıllardaki zabitlik anılarını paylaştı.

Daha sonra söz alan Kaptan Atilla Kocataş denizcilik mesleğindeki örf ve adetlerin önemini vurgulayan konuşmasını yaptı. Kocataş denizcilikteki örf ve adetlerin nerelerden geldiğine dair genç denizcilere ve dinleyicilere bilgiler verdi.

Kapanış konuşması ise Kaptan Altay Altuğ tarafından gerçekleştirildi.  Altuğ denizciliğe ilk başladığı seneleri, Akdeniz kıyılarında sefer yapan ve o dönem için en büyük filoyu oluşturan Türk yolcu gemilerine olan hasretini dile getiren konuşmasından sonra tüm katılımcılara mızıkası ile eğlence dolu anlar yaşattı.

222-019.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.