1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "Dünya ticaretin yüzde 90'nı deniz yoluyla yapılıyor"
"Dünya ticaretin yüzde 90'nı deniz yoluyla yapılıyor"

"Dünya ticaretin yüzde 90'nı deniz yoluyla yapılıyor"

Logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, ticaretin en önemli göstergesinin deniz taşımaları olduğunu belirtti ve "Dünyada da Türkiye’de de ticaret yüzde 90 dolayında denizyolu kullanılarak yapılmaktadır" dedi.

A+A-

Kıyı uzunluğu 8.333 kilometreyi bulan Türkiye’de 500 kadar kıyı tesisi bulunuyor. “180’i aşkın liman 70’i aşkın tersane kabotaj hattında hizmet ve üretim halinde.” diyen Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, ticaretin en önemli göstergesinin deniz taşımaları olduğun belirterek şunları söyledi:

“Ulusal ya da uluslararası ticaretin seyrini, deniz taşımalarından izlemek mümkündür. Tersanelere gelen siparişler, denize inen gemiler adet ve tür olarak önemli göstergelerdir. Dünyada da Türkiye’de de ticaret yüzde 90 dolayında denizyolu kullanılarak yapılmaktadır.”

Ülkemiz limanlarında yılda 350-400 milyon ton yük elleçlendiğini belirten Altınay Bekar, bunun yanı sıra yılda 11 milyon dolayında da araç taşındığını söyledi. Bekar; “Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, lojistiğin en büyük paydaşlarından olan denizyollarında, dünyadaki yeni uygulamalarının vitrine çıkacağı yer olacaktır.” dedi. 

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı 19-21 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. salonlarda düzenlenecek. Etkinliğin 8incisi, EKO MMI Fuarcılık Tic. Ltd. Şti tarafından organize ediliyor. Fuar, lojistik, telematik ve taşımacılığın tüm değer zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içeriyor. Türkiye’de düzenlenen logitrans Avrupa ile Yakın Doğu arasında mükemmel bir köprü oluşturacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.