1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünyaca ünlü İztuzu plajı, çöplüğe döndü
Dünyaca ünlü İztuzu plajı, çöplüğe döndü

Dünyaca ünlü İztuzu plajı, çöplüğe döndü

İhaleye çıkarıldığı için tartışmaların yaşandığı, haziran ayında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne (MSKÜ) verilen dünyaca ünlü İztuzu plajı, çöplüğe döndü.

A+A-

Muğla, Büyükşehir olmadan önce Ortaca Belediyesi tarafından işletilen, daha sonra ihaleye çıkarıldığı için tartışmaların yaşandığı, haziran ayında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne (MSKÜ) verilen dünyaca ünlü İztuzu plajı, çöplüğe döndü. Plajın özellikle karadan giriş tarafında çöp ve diğer atıkların toplanmadığı belirtildi.

Hayal kırıklığı

İztusu'nun üniversitenin işletmesine geçtikten sonra bilimsel çalışmaların yapılacağı daha bakımla hale geleceği umudu taşıyan çevreciler de hayal kırıklığı yaşadı. Carettaların üreme alanı plajın durumunun içler acısı olduğunu öne süren Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği (FEMA) Başkanı Okyay Tirli, "Ortaya çıkan manzara, beklentilerimizin tam tersi oldu. Üniversiteden beklentilerimizi bırakın, tam tersi bir durum ortaya çıktı" dedi.

"Titiz olun" uyarısı

FEMA Başkanı Tirli, İztuzu'nun üniversiteye verilme kararının başta herkesi sevindirdiğini belirterek şunları söyledi: "Doğa harikası özel bölgenin bilimsel korunacağı umuduyla heyecanlandık. Ancak iki ay içinde hayal kırıklığı yaşadık. Çünkü her yer çöp içinde kaldı. Üniversitenin bu konuda titiz olmasını bekleme hakkımız var. Burası dünya mirası, korunmayı hak ediyor." 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.