1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Dünyanın en sessiz denizaltısı suya indirildi
Dünyanın en sessiz denizaltısı suya indirildi

Dünyanın en sessiz denizaltısı suya indirildi

Rusya Karadeniz Filosu için üretilen ve “Rostov-na-Donu” adı verilen ikinci dizel-elektrikli denizaltısını törenle denize indirdi.

A+A-

Sankt-Petersburg’da, Rusya Karadeniz Filosu için üretilen ve “Rostov-na-Donu” adını alan ikinci dizel-elektrikli denizaltının suya indirme töreni yapıldı. Törene, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu katıldı.

RIA Novosti’nin haberine göre Şoygu, “Varşavyanka” 636.3 projesinden olan bu denizaltılarının Rusya’nın en sessizleri olacağını söyledi.

Rusya Deniz Kuvvetleri Başkomutan Yardımcısı Koramiral Aleksandr Fedotenkov, denizaltıların Karadeniz Filosu için ideal olduğunu belirtti. Fedotenkov, “Bu sınıftan denizaltılar, Karadeniz Filosu’nun sorumlu olduğu deniz bölgeleri için idealdir. Savaş gemileriyle işbirliğinde, Karadeniz birliklerine görevlerini yeni kaliteli düzeyde yürütmeye yardımcı olacak” dedi.

636.3 projeli denizaltılar, Rusya Deniz Komutanlığı’nın gereksinimlerine göre geliştirilmiş projeye göre inşa ediliyor. Denizaltıların azami hızı 20 kts, inebildikleri azami derinlik 300 metre, seyir süresi 45 gün, mürettebatı 52 kişi, sualtı tonilatosu yaklaşık 4000 ton. Denizaltı 6 torpido tüple donatıldı. Tüplerden seyir füzeleri de fırlatılabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1544 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.