1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünyanın en ünlü yalısı 100 milyon Euro'ya satışa çıktı
Dünyanın en ünlü yalısı 100 milyon Euro'ya satışa çıktı

Dünyanın en ünlü yalısı 100 milyon Euro'ya satışa çıktı

Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı 100 milyon Euro'ya satışa çıktı.

A+A-

'Dünyanın en ünlü yalısı' olarak bilinen Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı, hurriyetemlak.com'da 100 milyon Euro'ya satışa çıkarıldı. Yeniköy sahilinde 1880 yılında inşa edilen yalı, Boğaziçi'nin en büyük yalıları arasında yer alıyor. İlk sahibi Osmanlı İmparatorlarından II.Abdülhamid olan bu yalı 3.630 metrekare alana kurulu. Yalının şu anki sahibi ise Erbilgin ailesi.

1911 yılında  II. Abdülhamid'in oğlu Şehzade Burhanettin tarafından satın alındıktan sonra onun adıyla anılmaya başlayan 2.800 metrekare büyüklükteki 4 katlı yalıda, 64 oda, 4 salon, 60 metre uzunlukta liman, yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna bulunuyor. 

Satışa çıkarılan yalıya dünyanın birçok ülkesinden talep olduğunu belirten yetkili satıcı Ufuk Karan, "Yalının değeri tarihi ve antika olmasından geliyor. Avrupa'dan, Ortadoğu ülkelerinden birçok talep var. Otel olarak da, yaşamak için de almak isteyenler oldu. Şu an görüşme aşamasındayız. Türkiye'den de yurt dışından da ünlü isimler oldukça ilgi gösteriyor. Öte yandan Türk dizileri de yalıyı kiralayarak çekimlerde kullanmak istediler ancak izin verilmedi." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 997 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.