1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Dünyanın ilk LPG’li kruvaziyer gemileri için anlaşma sağlandı
Dünyanın ilk LPG’li kruvaziyer gemileri için anlaşma sağlandı

Dünyanın ilk LPG’li kruvaziyer gemileri için anlaşma sağlandı

Carnival Corporation & PLC Alman gemi inşa devi Meyer Werft ile sıvılaştırılmış doğalgaz (LPG) ile çalışan,çevreci 4 adet yeni nesil kruvaziyer gemisi için anlaşma imzaladı.

A+A-

Carnival Corporation& plc Alman gemi inşa devi Meyer Werft ile 4 yeni kurvaziyer gemisi için anlaşma imzaldı. Multi-milyar dolarlık bu anlaşmaya göre Meyer Werft şirketi dünyanın en büyük kapasitesine sahip, sıvılaştırılmış doğalgaz ile çalışan,çevreci 4 adet yeni nesil kruvaziyer gemisini Carnival Corporation & plc şirketi için üretecek.

Taraflar arasında yapılan anlaşma daha önce açıklanan ve 9 adet geminin siparişini kapsayansözleşmenin parçası olarak yetkililer tarafından duyuruldu.

Yeni nesil kruvaziyer gemileri,denizlerde sıvılaştırılmış doğalgaz(LPG) yakıtı ile çalışan ilk “cruise” gemileri olarak dikkat çekiyor. Denizlerdeki yolcu taşımacılığı alanında devrim niteliğinde bir gelişme olarak değerlendirilen bu anlaşma sayesinde dünyanın en “çevreci” yakıt tüketimine sahip kruvaziyer gemileri yakında denizlerde olacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre sipariş edilen 4 gemiden 2’si Almanya’nın Papenburg şehrinde bulunan Meyer Werft’e ait tersanede inşa edilecek. Diğer iki gemi ise yine Meyer Werft’in sahibi olduğu Finlandiya’nın Turku şehrindeki bir tersanede yapılacak.

Üretilecek her bir gemi 6 bin 600 yolcu kapasiteli olacak. 5 bin adet yatak kapasitesine sahip olacak gemilerin her birinin ağırlığı yaklaşık 180 bin gross ton olarak öngörülüyor.

Carnival firması yaptığı açıklamada, dizayn bakımından gemideki en büyük yenilikçi yaklaşımın yolculara "daha konforlu bir fiziki alan" sunulması olduğunu belirtti.

Carnival Corporation CEO’su Arnold Donald ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bu anlaşma şirketimizin büyüme ve yenilenme stratejisinin kapasitesini ölçmek adına iyi bir referans.Mick Arison ve Michael Thamm tarafından dizaynı yapılan bu gemiler ile filomuzun çehresi tamamen değişecek.”

Meyer Werft şirketinin CEO’su Bernard Meyer ise yaptığı açıklamada Carnival firmasının böyle büyük bir projede kendilerine güvenip şirketlerini tercih etmelerinden müteşekkir olduklarını, yeni 4 geminin inşası için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.