1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Dünyanın tek engelsiz yatı Marmaris’te
Dünyanın tek engelsiz yatı Marmaris’te

Dünyanın tek engelsiz yatı Marmaris’te

Omurilik felci olan Ankaralı işadamı Tunç Tonger'in projelendirdiği dünyanın tek engelsiz yatı Oasis trawler yat 'Well-Abled', 33. Marmaris Yacht Charter Show’da sergilendi.

A+A-

Omurilik felci olan Ankaralı işadamı Tunç Tonger'in projelendirdiği dünyanın tek engelsiz yatı Oasis trawler yat 'Well-Abled', 33. Marmaris Yacht Charter Show’da sergilendi.

Marmaris Yacht Charter Show dün akşam gala yemeğiyle son buldu. 50‘den fazla yat ve guletin görücüye çıktığı organizasyonda en çok ilgi gören dünyanın tek engelsizi yatı Oasis trawler yat (Well-Abled) oldu. Tekne bedensel engelliler için tasarlanıp her türlü konforu bünyesinde barındırıyor. 21 metre uzunluğundaki engelsiz teknede, tekerlekli sandalye ile suyun içine inen bir platformun yanı sıra, engelli insanların rahat edebileceği vücut formunu kazandıran elektrikli yataklar, jakuzi, teknenin en alt katından en üst katına kadar engelliyi ulaştıran hidrolik asansör, engelli kabini için tasarlanmış ve dokunmatik ekrandan kumanda edilebilen ses ve görüntü sistemleri, klima, 3d sinema, otomatik kapı sistemleri, tamamıyla engelli insanlara göre düzenlenmiş oturma grubu ve masa detayları, yine estetik kaygıdan feragat edilerek tamamen engellilerin tekneyi kullanabileceği kumanda konsolları, hem kablolu hem kablosuz alarm sistemleri, teknenin tüm yaşamla alakalı elektrik alt yapısını besleyen yenilenebilir güneş ve rüzgâr enerjisi sistemleri gibi birçok özellik bulunuyor. Yatın Kaptanı Savaş Yıldırım da yaptığı açıklamada, yatın 15 gün daha Marmaris’te kalacağını Perşembe günü de tura çıkacağını ifade etti.

Çevreci özelliğe sahip yat, Karadeniz Ereğlisi'ndeki Ustaoğlu Tersanesi'nde 16 ayda yapıldı. Denize 2012 yılının Temmuz ayında indirilen yat, 21,5 metre uzunluğunda, 5,5 metre genişliğinde ve 6,7 metre yüksekliğe sahip. Gövde malzemesi çelikten yapılan yat, 10+2 yolcu taşıma kapasitesine sahip bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.