1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Eber Gölü'ne 130 bin yavru balık
Eber Gölü'ne 130 bin yavru balık

Eber Gölü'ne 130 bin yavru balık

Afyonkarahisar Çay Belediyesi, Eber Gölü çevresinde bakım ve onarım çalışması başlattı. Göle 30 bin yavru balık bırakılırken, bu sayının önümüzdeki günlerde 130 bine çıkacağı belirtildi.

A+A-

Çay Belediyesi tarafından Eber Gölü kıyısında başlatılan çalışmalar kapsamında yolakların bakım ve onarımı yapıldı. Temizlik çalışmalarının yanı sıra göldeki balık sayısının artırılması için de harekete geçen belediye, Eber Gölü’ne ilk etapta 30 bin yavru balık bıraktı. Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı, Eber Gölü’ne sahip çıktıklarını belirtirken, seçimden önce geçimini gölden sağlayanlara verdikleri söz üzerine göle giriş alanlarını temizleyip, bakım yaptıklarını aktardı.

‘BALIK SAYISI ARTIRILACAK’

Fen İşleri ekiplerince iş göremez durumdaki yolakların kullanılır hale getirildiğini vurgulayan Başkan Çağrı, göldeki balık popülasyonunun artması için de çalışma yaptıklarını kaydetti. Bu kapsamda ilk etapta Eber Gölü’ne 30 bin yavru sazan bırakıldığını aktaran Başkan Çağrı, “Önümüzdeki günlerde 100 bin yavru sazan balığı daha bırakılacak. Eğirdir Su Ürünleri Çiftliği’nden yavru balıkların gelmesini bekliyoruz. Eber Gölü’nde sazan balıklarının yok olmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Yeter ki zehirli su atıkları bırakılmasın” dedi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.