1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Edirne'de kaçak midye operasyonu
Edirne'de kaçak midye operasyonu

Edirne'de kaçak midye operasyonu

Edirne'de jandarma ekipleri, Ocak ayından bu yana yaptığı operasyonlarda Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan götürülmek istenilen 39 ton midye ele geçirdi.

A+A-

Kaçak midyecilere göz açtırmayan jandarma 41 kişiye 840 bin lira para cezası keserken, kaçakçılıkta kullanılan 34 aracı trafikten men etti. 

Edirne İl Jandarma Komutanlığı bağlı ekipler, genellikle İzmir ve çevre illerden toplanarak yasadışı yollardan Yunanistan'a götürülmek istenen midyelerin geçişine izin vermiyor. Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Edirne'nin Yunanistan sınırına yakın Enez İlçesi ve çevre köylerinde hafta sonu yaptığı ayrı 4 operasyonda 3.5 ton kaçak midye ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan İ.P., D.C., Ş.Ö., I.B., Ö.A., Y.A. ve M.T., ifadelerinin ardından 'Su ürünleri kanununa muhalefet suçundan bin 55'er lira para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı. Kaçakçılıkta kullanılan 4 araç ise 15 gün trafikten men edilerek üçüne 800 lira, birine ise 3 bin lira cezai işlem uygulandı. Ele geçirilen midyeler ise teslim edildikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince denize döküldü. 

6 AYDA 39 TON MİDYE ELE GEÇTİ 

Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Ege Bölgesi'nden temin edilen deniz ürünlerinin, Edirne üzerinden yasadışı olarak Yunanistan'a çıkarılmasını engellemek amacıyla son 6 ayda düzenlediği 32 ayrı operasyonda 840 bin lira değerinde 39 ton 55 kilo midye ele geçirdiği, 41 şüpheli ve 34 araç hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi. 

YUNANİSTAN ÜZERİNDEN İTALYA'YA SATILIYOR

Türkiye'de çoğunluğu İzmir ile Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nden avlanan ve kilosu 7 ile 20 euro'dan Meriç Nehri'nden yasa dışı yollardan Yunanistan'daki aracılara satışı yapılan midyeleri Yunanların İtalya'da kilosu 60 Euro'dan sattığı belirtildiildi. 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.