1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Edremit'te balığı yapay resifler arttıracak
Edremit'te balığı yapay resifler arttıracak

Edremit'te balığı yapay resifler arttıracak

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, önceki yıllarda bölgede denize atılan yapay resiflerin birkaç yıl sonra Edremit Körfezi'nde balık popülasyonunu artıracağını bildirdi.

A+A-

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yaptığı açıklamada, Edremit Körfezi'nde küçük balıkçılığın ve olta balıkçılığının yaygınlaşmasında büyük rol oynayacak yapay resiflerin, deniz bitkileriyle kaplanması sonucu göç yolundaki balıkların da üreme alanı olacağını söyledi.

Deniz tabanında kayalar bulunmadığından balıkların yuva yapamadığını vurgulayan Saka, şöyle konuştu:

"Yapay resiflerin oluşmasıyla balıklar yeniden canlanmaya başladı. Dolayısıyla balıkçılık da buna paralel hareketlenmeye başladı. Çünkü bölgede üreme alanı buldu balık. Birkaç yıl içinde bu yapay resiflerin deniz bitkileriyle kaplanması neticesinde balık oranı bölgemizde oldukça artacaktır. Şu anda dalış yapan arkadaşlardan edindiğimiz bilgilere göre çok balık türü var. Mevsimlik balıklar da göç yolunda gelip geçerken buralara sığınacaktır ama en önemlisi bölgede çipura, mercan, lüfer ve barbun gibi balıklar burada önemli bir oranda üreyecek."

Güre Mahallesi'nde balıkçılık yapan Akın Tekkanat ise av sezonunda beklediklerini bulamadıklarını belirterek, yapay resiflerin balık tutmaya başlamasıyla işlerinin artacağını ve bereketli av sezonu yaşayacaklarını ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1433 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.