1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ege ve Akdeniz'de fırtına uyarısı
Ege ve Akdeniz'de fırtına uyarısı

Ege ve Akdeniz'de fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde tam fırtına beklendiğini duyurdu, balıkçı ve denizcileri uyardı.

A+A-

Ege Denizi için pazartesi günü fırtına uyarısı yapan Meteoroloji, yaptığı açıklamada “Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına Ege’de perşembe günü etkisini kaybedecek” ifadelerini kullandı.

“FIRTINA ÇARŞAMBA GÜNÜ KUVVETLİ FIRTINAYA DÖNÜŞECEK”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Batı Akdeniz’de pazartesi günü akşam saatlerinden sonra fırtına beklendiği belirtilerek “Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına Çarşamba günü öğle saatlerinde kuzeyli yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (70-90km/s) kuvvetli fırtınaya dönüşecek. Fırtına etkisini Perşembe günü öğle saatlerinde kaybedecek” denildi.

“PAZARTESİ GÜNÜ SABAH SAATLERİNDEN SONRA FIRTINA BEKLENİYOR”

Doğu Akdeniz için de uyarıda bulunan Meteoroloji, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Pazartesi günü sabah saatlerinden sonra güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına aynı gün akşam saatlerinde güneybatı yönlerinden 8 ila 10 kuvvetinde (80-100km/s) tam fırtınaya dönüşecek. Salı günü sabah saatlerinden itibaren tekrar güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek olan rüzgarın, Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı, doğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtınaya dönüştükten sonra Cuma günü ilk saatlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor”. Tam fırtına beklendiğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı da uyardı.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1125 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.