1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitim uçağı Kıbrıs açıklarında düştü
Eğitim uçağı Kıbrıs açıklarında düştü

Eğitim uçağı Kıbrıs açıklarında düştü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gitmek üzere dün akşam Baf'tan kalkan ve radardan kayblan küçük uçağın enkazına ulaşıldı. Uçaktaki iki kişiye ise ulaşılamadı.

A+A-

Diamond DA42 tipi çift motorlu pervaneli küçük uçağın Larnaka'nın 80 kilometre güneydoğusunda radardan kaybolduğu açıklandı.

Güney Kıbrıs dışında İsrail ve Lübnan'ın da katıldığı koordineli arama kurtarma çalışmasının ardından Larnaka'nın yaklaşık 40 deniz mili açığında uçağın enkazının tespit edildiğini bildirildi.

Bir Kıbrıslı Rum ve bir de Lübnanlının bulunduğu küçük uçağın Larnaka'nın 45 deniz mili güneyinde uçuyorken tehlike sinyali verdiğini, kısa bir süre sonra pilotun kontrol kulesine mekanik bir sorununun olduğu ama bunun aşıldığı bilgisini verdiği fakat ardından uçağın sinyalinin kesildiği kaydedildi.

Uçağın bulunması amacıyla yapılan çalışmalara Güney Kıbrıs ve İsrail'in hava ve deniz araçlarının, ayrıca bölgede bulunan Yunan ticari geminin katıldığını da belirtildi.

Rum Hükümet Sözcüsü konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, İsrail'in bölgeye iki C130 tipi uçak ve iki helikopter gönderdiğini, bunun yanı sıra BM gücünün, Alman firkateyninin de arama kurtarma çalışmalarına katıldığını aktardı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 937 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.