1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Engelleri su altı dünyası ile aştı
Engelleri su altı dünyası ile aştı

Engelleri su altı dünyası ile aştı

Kocaeli'de yürütülen bir proje kapsamında eğitim gören 48 yaşındaki bedensel engelli Erol, 2 günde yüzmeyi öğrenip, dalış eğitimleri alarak su altı dünyasının güzelliklerini keşfediyor.

A+A-

Değirmendere Su Altı Topluluğu (DESSAT) tarafından yürütülen "Engelsiz Deniz Projesi" kapsamında eğitim gören 48 yaşındaki bedensel engelli Mehmet Erol, 2 günde yüzmeyi öğrenip, dalış eğitimleri alarak su altı dünyasının güzelliklerini keşfediyor.

Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebekken geçirdiği çocuk felci  sonrasında sağ ayağını kullanamadığını söyledi.

Yüzme ve dalış merakının çocukluğundan beri var olduğunu belirten Erol, bunun hasretini uzun yıllar çektiğini belirtti.

Erol, serbest dalış rekortmeni ve bedensel engelli dalış eğitmeni Ufuk Koçak'la tanışmasının ardından yüzmeyi öğrenmeye karar verdiğini ifade ederek, "Önce işe yüzmeyle başladık, 2 günde öğrendim sonradalış dersleri almaya başladım. Su altı müthiş bir dünya, mücadele edenler her zaman kazanamazlar ama kazanan insanlar her zaman mücadele eden insanların arasından çıkmıştır" sözlerine yer verdi.

Yaklaşık 3 yıl önce alkol bağımlılığına yakalandığını ve uzun süre tedavi gördüğünü aktaran Erol, "Ondan sonra farklı hobiler aradım. 3 yıl alkolle savaş verdim, su altı aklıma geldi, bu sayede hayata farklı bir pencereden bakabiliyorum. Su altında rehabilite oluyorum, yeniden kendimi buldum, kendime güvenim pekişti, huzur içinde kendimi dinliyorum" şeklinde konuştu.

 "50'nin üzerinde engelli su altı dünyasıyla tanıştı"

Proje Koordinatörü Koçak da dünyada engelli kavramının olmadığını, engellenen insanların bulunduğunu belirterek, bu durumu en güzel su sporlarıyla insanlara aktardıklarını bildirdi.

Su altında bir ayağı olan dalgıçla, olmayan arasında çok fazla bir fark olmadığını belirten Koçak, şöyle konuştu:

"DESSAT olarak buraya gelen engelli kardeşlerimize, yüzme, dalış, su sporları konusunda gönüllü olarak destek veriyoruz. Proje 6 yıldır devam ediyor. Projemizin önderliğini Murat Kulakaç yapıyor, onun gözetiminde oluyor. Ömrümüz yettiği sürece bu projemizi sürdüreceğiz. Projemiz sayesinde 50'nin üzerinde engelli kardeşimizi su altı dünyasıyla tanıştırdık."

"Gelen kardeşlerimizin hangi spora yatkın olduğunu görüp, ona göre yönlendirme yapıyoruz" diyen Koçak, uzuv kayıplarından dolayı kendilerine sıkıntı yapan bir şey kalmasını istemediklerini, burada her yaştan insanların spor yaptıklarını belirtti.

Bu haber toplam 955 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.