1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Erdoğan o limandan övgüyle bahsetti
Erdoğan o limandan övgüyle bahsetti

Erdoğan o limandan övgüyle bahsetti

Çok sayıda açılış ve yeni yatırımlar için Somali'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Albayrak Grubu'nun modernize edip işletmesini üstlendiği Mogadişu Limanı'ndan övgü ile bahsetti.

A+A-

Erdoğan, "Albayrak şirketimizin yaptığı çalışmalarla burası çok hareketli bir liman haline geldi ve yeni yatırımlarla buranın ticaret hacmi daha da büyüyecek" dedi.
 

LİMAN ULUSLARARASI TİCARETİ SOMALİ'YE ÇEKİYOR
Albayrak Grubu iştiraklerinden Trabzon Alport Limanı, Mogadişu Limanı'nın 20 yıllık işletmesini devralmıştı. Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Mogadişu Limanı''nı modern ekipmanlarla destekleyerek uluslararası ticaret ağını Somali'ye çekmeyi hedeflediklerini söylemiş; limanın yüzde 55'lik gelirinin Somali hazinesine gideceğini, kalan kısmın ise liman hizmetlerinin geliştirilmesi için ayrılacağını ifade etmişti.

 

İŞLETMESİNİ 2014'TE ALBAYRAK ALDI
Mogadişu Limanı merkezi hükümetin düşmesinin ardından 1991'de kapanmış, 1992'de ülkede süren iç savaş nedeniyle gönderilen BM Barış Gücü tarafından tekrar açılmış, fakat Barış Gücü'nün ülkeden ayrılmasıyla 1995'te yeniden kapanmıştı. Liman, Somali'nin güneyinde kontrolü elinde bulunduran İslami Mahkemeler Birliği tarafından 2006'da tekrar hizmete sokuldu. 2014 yılının Eylül ayında da 20 yıllık işletme hakkı Albayrak Grubu tarafından alınan Mogadişu Limanı, Somali ekonomisinde önemli bir yere sahip.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.