1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eski Bakan Tüzmen açıkladı
Eski Bakan Tüzmen açıkladı

Eski Bakan Tüzmen açıkladı

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Karasu'nun alt ve üst yapı tamamlandıktan sonra önemli bir lojistik merkez olacağını söyledi.

A+A-

Bir grup iş adamıyla Karasu Limanı ve Camitepe'deki serbest bölgede incelemelerde bulunan Tüzmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan yatırımları yerinde görmek için ilçeye geldiğini ifade etti.

"Danışmanlık yaptığım bu dönemde yatırım ortamlarını inceliyorum" diyen Tüzmen, "Alt ve üst yapı imkanlarına bakarak sektör olanaklarının, talep şartlarının, firma yapılarının ve stratejilerinin, destekleyici endüstrilerin birarada olabileceği bir ortam oluşturup, buna göre yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmek, onlara yardımcı olmak amacıyla yaptığımız bir ziyaret. Liman ve ulaşım imkanlarına bakıyoruz. Yerli ve yabancı sermaye olarak çalışmalar yapılabilir mi- Bu şekilde bir araştırma yaptık. İlk önce ev ödevlerimizi yaptık, planlamalara baktık. Belediye başkanımızdan önemli bilgiler aldık" şeklinde konuştu.

Tüzmen, ilçede demir-çelik endüstrisi yatırımları söz konusu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Gayet akıllı bir karar verilmiş. Bence doğru yer ve doğru zaman. Bizim açımızdan böylesine metal ve demir çelik konuları, buna bağlı olarak otomotiv ile otomotiv yan sanayi artı yine kimya sektörü yatırımları söz konusu. Buna enerji sektörünün de mutlaka dahil edilmesi gerekir. Bu bölgede ona ihtiyaç var. Onunla ilgili olarak alt yapı, üst yapı elemanlarının tedarikiyle alakalı sektörler birbirini tetikleyecek şekilde devam ediyor. İzleme, araştırma yapıyoruz. Yatırımcılarımızı en doğru şekilde teşvik etmemiz gerekir. Bunu yapabilmemiz için de doğru bilgileri kaynaklarından alıp kendi süzgecimizden geçirdikten sonra doğru bir şekilde yönlendirmemiz gerekir."

İlçenin önümüzdeki dönemde turizm ve sanayi açısından önemli merkez haline geleceğine dikkati çeken Tüzmen, "Karasu alt ve üst yapısıyla ciddi bir yer, gelişme potansiyeli çok iyi olabilecek bir yer. Alt ve üst yapı tamamlandıktan sonra önemli bir lojistik merkez olacak. Ben onu görüyorum" ifadesini kullandı.

virahaber.com/beyazgazete.com
 

Bu haber toplam 1036 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.