1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Extreme Sailing Series 'in 6. ayak İstanbul yarışları sona erdi
Extreme Sailing Series 'in  6. ayak İstanbul yarışları sona erdi

Extreme Sailing Series 'in 6. ayak İstanbul yarışları sona erdi

Extreme Sailing Series’in 6. ayağı, 14 Eylül Pazar günü; kıyasıya bir mücadele, görkemli bir kupa töreni ve coşkulu bir kapanış partisi sonrasında sona erdi. Kapanış partisinde ESS yarış organizasyonu, İstanbul’a teşekkür etti.

A+A-

Dünyanın en yetenekli yelkencilerinin kıyasıya mücadele ettiği, ev sahipliğini Yandex ve Palmarina Bodrum’un gerçekleştirmiş olduğu Extreme Sailing Series’in 6 Ayağı; İstanbul’da 11-14 Eylül tarihleri arasında, dört gün süren çetin mücadele sonunda Emirates New Zealand Takımı’nın zaferi ile sonuçlandı. Lokal sponsorlar Yandex ve Palmarina Bodrum’un da katkıları ile Yenikapı’da düzenlenen organizasyonda, Emirates New Zealand Takımı 210 puanla birinci, The Wave Muscat 204 puanla ikinci,188 puanla Alinghi de üçüncülüğü elde etti. Genel klasmanda Alinghi’nin 55 puan ile liderliğini sürdürdüğü ESS yarışlarının şampiyonu iki etap sonra belli olacak. Organizasyon, 2-5 Ekim tarihlerinde Fransa’nın Nice, 11-14 Aralık tarihlerinde de Avustralya’nın Sidney kentindeki etaplarla tamamlanacak.

Türkiye adına ilk kez yarışa katılan Team Turx takımı ise yarışlar süresince dünyanın en iyi yelkencileri ile verdiği kıyasıya mücadele ile gurur kaynağı oldu. 12 Eylül Cuma günü gerçekleşen yarışların bir tanesinde birincilik elde etmeyi de başaran takım yaptığı açıklamada bir rüyayı gerçekleştirdikleri için son derece mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

Basın toplantısının yer aldığı resmi açılışına; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve Palmarina Grup Başkanı Mübariz Mansimov’un da katıldığı organizasyon dört gün boyunca pek çok değerli konuğu ağırladı.

İzzet Çapa, Acun Ilıcalı ve Yandex Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın da ‘misafir yelkenci’ olarak renk kattığı yarışlar; katamaranların seyir halinde iken hızlarının çok yüksek olması sebebiyle  ‘uçan tekneler’ olarak da adlandırılıyor. Ev sahipliğini yapan yerel sponsorlar Yandex ve Palmarina Bodrum’un düzenlediği dört gün süren organizasyon pek çok VIP konuğu da ağırladı. Yarışlar sonrasında; Yenikapı’da görkemli bir kupa töreni, ardından da boğazda Sortie’de muhteşem bir kapanış partisi düzenlendi.

Kapanış partisine katılan ev sahipleri Palmali Group Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov ve Yandex Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ Sortie’de değerli konuklarını ağırladı.

Yandex Türkiye yönetiminden yapılan açıklamada, "İleri teknolojiler geliştiren bir internet şirketi olarak, birçok farkı alanda faaliyet gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl, mühendislerimizin uzmanlığından ve işlemci gücümüzden faydalanarak dünyanın en hızlı tek gövdeli yelkenlisi olması hedeflenen SpeedDream'in tasarımını desteklemiştik. Bu yıl aynı heyecanla, dünyanın en hızlı katamaranlarını ve en iyi yelkencilerini İstanbul'da bir araya getirerek ESS'nin 6. ayağına sponsor olmaktan dolayı çok gurur duyduk’.

Palmarina Bodrum yönetimi ise konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

'Palmarina Bodrum ve bölgede gerçekleştirmiş olduğumuz diğer yatırımlarımızla özellikle Akdeniz’de aktif dolaşım yapan orta ve büyük ölçekli yatların ülkemiz denizlerine olan trafiğini arttırmaya yönelik girişimlerimizin yanı sıra ülkemizde denizcilik ile ilgili sporları destekleyerek denizcilik mirasını nesilden nesile aktarmayı ilke ediniyoruz. ESS'nin 6. ayağına Yandex ile birlikte sponsor olarak böylesine büyük ve önemli bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmak ve bu vesile ile dünyanın en hızlı katamaranlarını, en iyi yelkencilerini İstanbul'da ağırlayarak bir araya getirmiş olmak bizleri son derece mutlu etti.’

 s1-003.jpgs2-004.jpgs3-003.jpgs4-003.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.