1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Extreme Sailing Series İstanbul'da start aldı
Extreme Sailing Series İstanbul'da start aldı

Extreme Sailing Series İstanbul'da start aldı

Dünyanın en iyi yelkencilerinin yarıştığı Extreme Sailing Series, Yenikapı’da bugün verilen startla başladı.

A+A-

İstanbul’un 3. kez ev sahipliği yaptığı, en prestijli yelken yarışlarından Extreme Sailing Series’in açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve yelken severler katıldı.

9 ülkeden 12 takımın katıldığı ve tüm yelken dünyasının izleyeceği Extreme Sailing Series’e bu yıl Edhem Dırvana liderliğinde Türk yelken takımı olan Team Turx da katıldı.

“İSTANBUL İÇİN ANLAMLI BİR TECRÜBE”

İstanbul’un sporcular için iki kıta arasında yelken açabilecekleri yegane şehir olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç “Öncelikle Extreme Sailing Series’in İstanbul etabına hoş geldiniz. İstanbul bu organizasyonla çok farklı bir tecrübeyi yaşayacak. Bu tür yarış organizasyonları daha üst seviyeye taşıyıp devam ettireceğiz. Dünyanın bir çok denizinde yelken  açabilirsiniz. Eğer iki kıta arasında yelken açmak istiyorsanız İstanbul’a gelmeniz gerekiyor. İstanbul, çok misafirperver bir şehrimizdir. Dolayısıyla buraya gelen yabancı konuklarımız en iyi şekilde ağırlanacağından hiçbir şüphemiz yok. Ümit ediyoruz ki kendi takımımız da İstanbul’da güzel bir derece elde eder. Team Turx yeni bir takım olmasına rağmen ev sahibi olmanın avantajıyla farklı bir derece elde edebilirler. Güzel bir yelken heyecanı olacağına inanıyorum. Buradan giderken sporcuların İstanbul’dan memnun ayrılmaları en büyük arzumuz. İstanbul’un ayrı bir yere sahip olduğu muhakkak değerlendirilecektir. Bu tür organizasyonlarla gençlerimiz yelkene de merak salacaklar. “ dedi.

“SPORCULAR TARİHİN İÇİNDE YELKEN AÇACAK”

İstanbul gibi dünya metropolü olan bir şehirde Extreme Sailing Series organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “Güzel  şehrimiz İstanbul’umuzda, dünyanın en önemli yelken organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz ve bugün bunun haklı gururunu yaşıyoruz.Bu etkinliğin şehrimize gelmesini sağlayan tüm herkese teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza hoş geldiniz diyorum. İstanbul’u bütün dünya çok iyi tanıyor. Extreme Sailing Series yelken organizasyonuyla da çok daha yakından tanıyacak.  Şehrimize güzellik katacak bu organizasyonu düzenlemekten İstanbul olarak mutluluk duyuyoruz.  Yarışa katılan sporcular da inanıyorum ki bizimle birlikte aynı mutluluğu yaşayacaklar. Sporcular tarihin içinde yelken açacaklar. İstanbul’un çok güçlü bir tarihi var. Bir Doğu Karadeniz olarak da Extreme Sailing Series yelken yarışlarını çok yakından takip edeceğim. Yelkenciler için İstanbul’da yarışmak çok büyük bir fırsat. Çünkü dünyanın hiçbir denizinde iki kıta arasında yelken açamazsınız. Bu etabın İstanbul’da olması çok güzel bir tercih.” şeklinde konuştu.

Bu sezon 8.kez düzenlenen Extreme Sailing Series’in 2014 yılı programında toplam 8 etkinlik yer alıyor. Şubat 2014 tarihlerinde Singapur’da başlayan seri, 19-22 Mart’ta Muscat (Umman)’da, 1-4 Mayıs’ta Qingdao (Çin), 26-29 Haziran’da Saint Petersburg (Rusya), 22-25 Ağustos’ta Cardiff’de (Galler) gerçekleştirildi. 11-14 Eylül’deki İstanbul etabı ardından 2-5 Ekim’de Nice’de yapılacak yarışlarından ardından sezon 11-14 Aralık’taki Sidney (Avustralya) etabıyla son bulacak.

888888-002.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.