1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Extreme Sailing Series'in (ESS) 4. etabı Birleşik Krallık'ta başladı
Extreme Sailing Series'in (ESS) 4. etabı Birleşik Krallık'ta başladı

Extreme Sailing Series'in (ESS) 4. etabı Birleşik Krallık'ta başladı

Dünyanın önde gelen yelken yarışlarından olan ve katamaran tipi teknelerin mücadele ettiği Extreme Sailing Series'in (ESS) 4. etabı Birleşik Krallık'ta başladı.

A+A-

Ülkenin batısındaki Galler'in başkenti Cardiff'te düzenlenen organizasyonun ilk gününde 8 yarış yapıldı.

Dünyanın en yetenekli yelkencilerinin 8 takım halinde mücadele ettiği Cardiff etabının ilk gününde düzenlenen müsabakalar sonunda, Umman'dan "The Wave-Muscat" takımı 90 puanla yarışları birinci tamamladı.

Yine Umman'dan "Oman Air" ekibinin 79 puanla 2. sırada bulunduğu yarışlarda, 3. sırayı 77 puanla Danimarka'dan "SAP" takımı aldı.

Bu arada, ESS yarışlarında Türkiye adına "Team Turx" takımı yarıştı. Şimdiye kadar etkinlikteki tüm etaplara katılan ilk Türk takımı Team Turx, ilk günkü mücadelede topladığı 46 puanla kendisine 7. sırada yer bulabildi. Edhem Dirvana kuruculuğundaki ekipte Avustralya'lı tecrübeli yelkenci Mitch Booth, Avrupa şampiyonu Selim Kakış, Can Bayülken, Portekizli sporcular Pedro Andrade ve Diogo Cayolla bulunuyor.

BİRLEŞİK KRALLIK'TA ÇANAKKALE RUHU

Öte yandan Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı kapsamında Türk takımının teknesinin üzerine yazılan "Gelibolu 100" ifadesiyle, Çanakkale ruhu Cardiff'te de hissedildi.

İlk günkü müsabakaların ardından Anadolu Ajansı muhabirine konuşan takım kurucusu Edhem Dirvana, denizlerin Formula 1'i olarak tanımlaman ESS yarışlarının Birleşik Krallık ayağında Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyduklarını dile getirerek, "Yelken sporunun ana vatanı olan bir ülkeye Türkler olarak gelip, bu seviyedeki bir yarışta yelkencilik yapıyor olmamız gurur verici" dedi.

Dirvana, daha iyi dereceleri hedeflediklerini belirterek, "Bugün istediğimiz derecenin altında derece aldık ama bu, bu işin bir parcaçası. Rüzgar çok kuvvetliydi. Önümüzdeki günlere bakıyoruz. 3 gün daha var. Bizler her yarışta yeni şeyler öğreniyoruz" ifadesini kullandı.

Etkinliğin Direktörü Andy Tourell de Türkiye'nin bu yıl etkinlikte yer almasına ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk takımı, geçen yıl yarışların İstanbul ayağında yerel takım olarak mücadele etmişti. Bu yıl tüm yarışlarda yer alması harika. Onlar için de harika bir yolculuk oldu bu" değerlendirmesinde bulundu.

Türklerin yarışlara girmesiyle, diğer milletlerin de Türkiye hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğuna dikkati çeken Tourell, "Edhem ve diğer takım üyelerinin dünya genelinde yaydıkları mesaj çok güzel. Hepsi, hem Türkiye hem de yelken dünyası için harika birer elçi" diye konuştu.

Cardiff'te 3 gün devam edecek Extreme Sailing Series'in Birleşik Krallık ayağı, 21 Haziran Pazar günkü yarışların ardından ödül töreniyle sona erecek.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1439 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.