1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Feribot faciasında 287 kişi aranıyor
Feribot faciasında 287 kişi aranıyor

Feribot faciasında 287 kişi aranıyor

Güney Kore'de dün meydana gelen korkunç feribot kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 9'a yükseldi. Kayıp 287 kişi içinse arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Yonhap haber Ajansı, bölgede etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle güçlükle sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sırasında 9 kişinin cesedinin bulunduğunu, 179 kişinin de kurtarıldığını duyurdu. Kayıp 287 kişinin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

etkililer, deniz suyunun aşırı derecede soğuk olması yüzünden batan feribotun içinde sıkıştıkları sanılan kayıp kişilerin canlı bulunması umudunun hızla tükendiğini açıkladı. Cesedi bulunanlar arasında 4 öğrenci ile 25 yaşında bir öğretmenin yanı sıra 22 yaşındaki bir kamarot da yer alıyor.

555 DALGIÇ KAYBOLANLARI ARIYOR

Arama kurtarma çalışmalara 555 dalgıcın yanı sıra 169 tekne ve 29 uçak katılıyor. Batan feribotun çıkarılabilmesi için gönderilen 2 kurtarma vincinin,yarın bölgeye ulaşması bekleniyor. Feribotun kaptanı ile kazadan kurtulmayı başaran mürettebat üyeleri sahil güvenlik tarafından sorgulanıyor. Kazadan kurtulmayı başaran yolcular, gemi personeli suçladı. Yolcular gemi yana yatarken bile personelin kendilerine oldukları yerde kalmalarını söylemekten başka bir şey yapmadıklarını ileri sürdü.

GEMİYİ İLK TERKEDEN KAPTAN

Yolcular, gemiyi ilk terk edenin kaptan olduğunu, tahliye işlemlerinin erken başlatılması durumunda ölü ve yaralı sayasının çok az olabileceğine dikkati çekti.

“HAYATTA KALANLAR VAR” 

Bu arada kayıp öğrencilerden birinin ailesine bazı yolcuların batan feribotun içinde oluşan bir hava cebinde yaşam mücadelesi verdiğine ilişkin bir mesaj gönderildiği iddia edildi. Polis, mesajın gerçek olup olmadığını bulmaya çalışıyor. 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1204 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.