1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Foça Festivali'nde 6 bin kişiye balık ekmek
Foça Festivali'nde 6 bin kişiye balık ekmek

Foça Festivali'nde 6 bin kişiye balık ekmek

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’nin 4. günü düzenlenen ‘Balık Ekmek Mangal Partisi’nde 1200 Kg. balık dağıtıldı.

A+A-

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’nin 4. günü düzenlenen ‘Balık Ekmek Mangal Partisi’nde 1200 Kg. balık dağıtıldı.

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali etkinliklerine Foça Demokrasi Meydanı'nda devam edildi. Balık-Ekmek Mangal Partisi sürerken, festival kapsamında düzenlenen, Deniz Motoru ve Amatör Balık Avlama Yarışması’nın ödül töreni de yapıldı. Foça Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Foça Belediyesi Dans Kursu Öğrencileri ve Foça Belediyesi Engelsiz Yaşam Sportif Faaliyetler Kursu öğrencileri, gösterilerini sundu.

Demokrasi Meydanı’nda kurulan mangallarda pişirilen balıklar, vatandaşa dağıtıldı. 1200 Kg. balığın pişirildiği etkinliğe, yaklaşık 6 bin kişi katıldı. 4 gün süren festival boyunca, Yenifoça, Bağarası, Gerenköy ve Foça’da düzenlenen balık ekmek mangal partisinde yaklaşık 2500 kg. balık tüketildi.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin de katıldığı Balık Ekmek Mangal Partisi’nde konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça festivalleri kapsamında geleneksel hale gelen Balık ekmek mangal partisinin; Yenifoça, Bağarası, Gerenköy ve Foça’da yapıldığını ve binlerce vatandaşın eşlik ettiğini söyledi. Başkan Demirağ; “Çok güzel ve yoğun bir festival geçirdik. Festivalimizi Foça’nın her mahallesine yaymaya çalıştık. Bugün de burada binlerce vatandaşımızın katılmasıyla çok büyük bir mangal partisi düzenledik.” dedi. Foça Belediye Başkanı Demirağ; “Yenifoça, Bağarası ve Gerenköy’de düzenlediğimiz balık ekmek mangal partisinde yaklaşık 1300 Kg balık ikramımız olurken, Foça’da düzenlediğimiz mangal partisinde ise 1200 Kg Balık pişirdik ve yaklaşık 6000 bin vatandaşımızla paylaştık.” diye konuştu.

Mangal partisinin bitimini Foçalı Balıkçılar oynayarak kutladılar. 9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali kapsamında, Gerenköy’de yapılan Trap ve Hedefe Atış Yarışması büyük ilgi gördü. Gerenköy’deki yarışmayı bir süre izleyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, katılımcılara başarılar diledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.