ÇOK OKUNANLAR
FOTO GALERİ
YORUMLANANLAR
12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
Frizbi mağduru köpekbalığı!
06 Mart 2010 / 10:54
Batık bir gemi enkazını görüntülemek için okyanusa dalan iki dalgıç, karşılarına çıkan frizbi mağduru köpek balığını görünce neye uğradıklarını şaşırdı.

ABD’nin Florida eyaletindeki Palm Beach kasabasının açıklarındaki bir gemi batığını gözlemlemek isteyen dalgıçlar, akıllarının ucundan geçmeyecek bir manzarayla karşı karşıya kaldı.

 

Dünyanın en korkutucu canlılarından olan bir köpekbalığını bir anda karşılarında bulan dalgıçlar, son derece öldürücü hayvanın çok güç bir durumda olduğunu gördü. Çünkü her nasıl olduysa, sahildeki tatilcilerin elinden denize düşen bir frizbi, köpekbalığının boynuna dolanmıştı.

 

 

 Yemek yemesini engelledi

John Dickinson ve Clip Garber adlı dalgıçlar, oldukça güçsüz ve zayıf görülen köpekbalığının, boynuna dolanan frizbi yüzünden yemek yemekte zorlandığını düşündü. Garber, fazla beklemeden yardıma muhtaç köpekbalığına yardım etmek için yanına sokuldu.

 

 

 Dickinson, batık gemiyi görüntülemek için taşıdığı kamerayla arkadaşının köpekbalığına yardım ettiği anları kare kare görüntüledi. Bir dakikadan kısa bir süre içinde köpekbalığı serbest kaldı ve Atlantik Okyanusu’nun derinliklerinde kayboldu.

 

 

 

 

Hurriyet

Haberi Paylaş : GoogleGoogle, YahooYahoo, FacebookFacebook, DiggDigg, Del.icio.usDel.icio.us, RedditReddit
Deniz Kültürü Kategorisindeki Diğer Haberler
VİDEO GALERİ
YAZARLAR
ANKET
200 yıllık tarihi gemi inşa ve bakım havuzlarının bulunduğu Haliç Tersanesi'nin, Osmanlı Denizcilik Tarihi'ni bütün yönleriyle yansıtan bir "Denizcilik Müzesi"'ne dönüştürülmesi gerektiği fikrine katılıyor musunuz?
E-BÜLTEN