1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. G. Kore gemi inşada kan kaybediyor
G. Kore gemi inşada kan kaybediyor

G. Kore gemi inşada kan kaybediyor

Yakıt fiyatlarının düşmesi ve yeni gemi talebindeki daralma nedenleriyle geçen yıl Güney Kore tersanelerine verilen yeni gemi siparişlerinde yüzde 36 oranında düşüş yaşandı.

A+A-

Clarksan Araştırma Hizmetleri’nin verilerine göre Güney Kore tersaneleri geçen yıl 11.78 milyon gros ton’a karşılık gelen 305 adet yeni gemi siparişi aldı.

2013 yılıyla karşılaştırıldığında Dünya genelinde siparişler yüzde 34,7 oranında (39.70 milyon GT) düşüş yaşadı ve Güney Kore marketinin bu düşüşteki payı ise %yüzde 30 civarında gerçekleşti.

Bununla beraber, Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering firması 2014 yılında 14.9 milyon dolarlık kontrat İmzaladı. Angelicoussis Group of Greece ve Kogas and Maran Gas firmalarının LNG ve Gas Carrier siparişleri vesilesiyle 2014 hedeflerini bile aştı.

Hyundai Heavy Industries tersanesi, Greek Shipping Line ve Oceanbulk Maritime firmalrı için iki adet 10.000 TEU’luk koyterner gemisi siparişi alarak yeni yıla merhaba dedi.

Hyundai Heavy Industries tersanesi 2015 yılı için 25 adedi konteyner gemisi olmak üzere 74 adet gemi inşa etmeyi planlıyor. Çin 2014 yılında sipariş konusunda 801 gemi sayısı (15.31 Milyon GT) ve marketteki yüzde 41.5 oranıyla birinci sırada yer aldı.

Japonya tersaneleri, hükümetin yeni’n değerini bir miktar düşürmesine bağlı olarak marketteki pay oranını yüzde 2 kadar arttırarak yüzde19.7’ lere taşıdı.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.