1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. GAÜ denizcilik eğitiminde yeni dönem
GAÜ denizcilik eğitiminde yeni dönem

GAÜ denizcilik eğitiminde yeni dönem

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Güverte bölümü, YÖK ve YÖDAK onayının ardından, deniz adamı yetiştirme sertifikası alarak, bölgedeki en iddialı denizcilik yüksekokulu olma yönünde ilerliyor.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Güverte bölümü, YÖK ve YÖDAK onayının ardından, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Müdürlüğü’nden deniz adamı yetiştirme sertifikası alarak, bölgedeki en iddialı denizcilik yüksekokulu olma yönünde ilerliyor.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yükseokulu Güverte bölümü YÖK ve YÖDAK onayının ardından, T.C. Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Müdürlüğü’nden deniz adamı yetiştirme sertifikası aldı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, “Yüzen Üniversite” projesine ilerlendiği belirtilerek, önümüzdeki aylarda teslim alınacak uygulama ve eğitim gemisi ile birlikte projenin hayata geçirileceği vurgulandı ve projenin hayata geçmesi ile birlikte denizcilik dünyasına daha nitelikli deniz adamlarının yetiştirileceği belirtildi.

3 SİMÜLATÖR, EĞİTİM HAVUZU VE 2 İSTASYON KKTC’DE HİZMETE BAŞLIYOR

Açıklamada ayrıca, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesinde yer alan Gemicilik, Seyir ve İlkyardım laboratuvarları yanında, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs TechnoPark içerisinde 120 m2 alana montajı yapılan köprüüstü, GMDSS ve sıvı yük elleçleme simülatörleri, yangın ve ileri yangın istasyonu ile açık havada kurulan Denizde Güvenlik Eğitim Tesisi ve Eğitim Havuzu'nun, denizcilik eğitiminde önemli bir fark yaratacağı savunuldu.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.