1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gazzeli çocuklardan liman gösterisi
Gazzeli çocuklardan liman gösterisi

Gazzeli çocuklardan liman gösterisi

Gazze Limanı'ndaki Mavi Marmara Şehitleri Anıtı'nın önünde toplanan bir grup Filistinli çocuk, bölgedeki ablukanın kaldırılması ve liman inşasına izin verilmesi için gösteri düzenledi.

A+A-

Gazze kentinde onlarca çocuk,liman inşa edilmesine izin vermesi için İsrail’e baskı yapılmasını istedi.

“Ablukaya Karşı Filistinli Kadınlar” adlı grubun düzenlediği gösteriye katılan onlarca çocuk, “Liman Gazze halkının hakkıdır”, “Ablukanın kırılması için liman” ve “2015 ve Gazze dünyadaki en büyük hapis (olmaya devam ediyor)” yazılı dövizleri taşıdı.

Protestocu çocuklar, Birleşmiş Milletlerden (BM) liman inşa edilmesine izin vermesi ve ablukayı kaldırması için İsrail’e baskı yapmasını talep etti.

Gösteride konuşan grubun sözcüsü İsra Halil, BM’den Gazze Şeridi’ne karşı "kanuni, ahlaki ve insani yükümlülüğünü üstlenmesini" istedi.

Halil, Avrupa Birliğini de ablukanın kaldırılması için İsrail’e baskı uygulamaya çağırdı.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

Filistinli gruplarla İsrail arasında  26 Ağustos 2014'te varılan ateşkes anlaşmasında, Gazze’de liman ve havalimanı inşa etme hakkını içeren maddeler yer alsa da şu ana kadar bu konularda herhangi bir adım atılmadı.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.