1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemi Tedarikçileri Derneği 5. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti
Gemi Tedarikçileri Derneği 5. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti

Gemi Tedarikçileri Derneği 5. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti

TURSSA-Gemi Tedarikçileri Derneği’nin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Aralık Cumartesi günü Sheraton İstanbul, Ataköy’de gerçekleşti.

A+A-

2014 -2017 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı oybirliğiyle Yorgo Saris seçilirken, Vahit Şimsek Yön. Kurulu Başkan Yrd., Hakan D. Kayalı Yön. Kurulu Sayman Üyesi, Osman Bilgin Yön.Kurulu Yazman Üyesi ve  Rasim Mete Yön. Kurulu Üyesi olarak yeni dönemde görev alan isimler oldu.

Toplantı açılışını Dernek Genel Sekreteri Osman Bilgin’in yaptığı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurula katılım yoğundu. Divan Heyeti’ne; Ali Kayalı, Aygün Özgen ve Recep Düzgit seçilirken, Denetleme Kurulu; Yılmaz Haşimoğlu, Levent Yaman ve Niko Zimaridis’den oluştu.

2014 yılı Faaliyet Raporu’nu Yönetim Kurulu Başkanı Yorgo Saris’in okumasının ardından, Hakan D. Kayalı da Genel Kurul Üyelerine Dernek Mali Tablosunu sundu ve Dernek Tüzük Tadili oy birliğiyle kabul edildi.

“Derneğin vizyonuna değer kattık”

Dernek Başkanı Yorgo Saris üyelere hitabında, “Deniz, kara ve hava gibi üç ana segmentte etkin üye işletmelerden oluşuyoruz. Üyelerimiz, TURSSA kurulmadan önce, hizmet sağladıkları sektörlerde, her bir firmanın gelişim çabası veya çözüm arayışı bireysel girişimlerle sınırlı kalıyordu. Sorunlarımıza kalıcı ve etkin çözüm sağlamakta zorluk çekiyorduk. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana bir çok sorunu birlik içinde Dernek çatısı altında çözüme kavuşturduk, üyelerimiz arasında kurduğumuz etkin ve güvenilir iletişim ağıyla gerek sosyal gerek ticari anlamda dayanışma içinde olarak saygınlığımızı artırdık. Ortak akılla hayata geçen projelerimizde derneğin vizyonuna artı değer kattık. Derneğimizin kuruluş amacına bağlı olarak, üyelerimizi her platformda en iyi şekilde temsil etmek, sorunlarına doğru ve kalıcı çözüm sağlamak ve tabii mesleğin itibarını zedeleyici girişimlerin de önünü kesmek gibi birçok sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getirdik. İdari makamlardaki yetkililere, mesleğimizin önemini ve gelişimini doğru ve ortak bir dille anlatmak, sektörümüzün karşılaştığı ulusal veya uluslararası mevzuata bağlı çıkan uyuşmazlıkları düzene sokmak, gerek idari gerek hukuksal alanlarda karşılaştığımız engellere karşın adil ve pozitif yaklaşımlarla çözüm bulmak gibi önemli bir çok konuya çözüm bulabilmeyi hep birlikte Dernek olarak hareket etmemize borçluyuz. Derneğimiz artan üye sayımızla daha da güçlenmiştir. Bu yeni 3 yıllık dönemde de gerek Yönetim Kurulu gerek tüm üyelerimizce hedefimiz; uluslararası etkin projelerde yer alarak ülkemizin sahip olduğu değerleri yüceltmek olacaktır. Bu başarılarımızı hayata geçirdikçe Derneğimize katılacak yeni üyelerle daha da güçleneceğiz.”

"Önemli ikmal potansiyeline sahibiz"

30-31 Mayıs tarihlerinde Panama’da gerçekleştirilen “59th ISSA Convention”da Singapur Temsilcisi Abdul Hameed Hajah’ın ISSA Yönetim Kurulu Başkanı şeçilmesiyle birlikte, yeni dönemde Ukrayna Temsilcisi Vladimir Koval’ın ve kendisinin ISSA İcra Kurulu’na seçilmelerine de değinen TURSSA Başkanı Saris, “Günden güne gelişmekte olan gemi tedarikçiliği, gün be gün önem arz etmektedir. Amacımız, sektörümüzü, karşılaşılan prosedür sıkıntılarından arındırmak, pazarı genişletmek ve ihracatın artmasına katkıda bulunmaktır, Dünya ülkeleriyle rekabet halinde olan gemi tedarikçilerinin iş hacmini artıracak bazı düzenlemelerin yapılması konusunda beklentileri vardır, Türkiye; Boğazlar’dan geçen gemilerin yanı sıra, limanlara ve tersanelere gelen gemiler de göz önüne alındığında ciddi bir ikmal potansiyeline sahiptir” dedi.

Dernek Genel Sekreteri Osman Bilgin “Gemi Tedarikçiliği Sektöründe Risk Değerlendirmesi ve Uygulama Yöntemleri” konulu sunumu ilgi uyandırdı. Bilgin, ISSA koşullarınının aktif olarak kullanımı ve Tedarikçilik mesleğinin tahsilat sorunlarını önlemeye ve riskleri azaltmaya yardımcı olabilecek önemli bilgileri üyelerle paylaştı. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyeler, sorunlarını dile getirip çözüm önerilerini tartışma fırsatı buldular. Sade bir akşam yemeği ile devam gece, rekabetlerinin yanı sıra TURSSA üyelerinin; birlikteliğinin, dayanışma ile oluşturdukları gücün güzel bir göstergesi oldu.

adsiz-003.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.