1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Gemi yüklerinde sahte rapor alarmı
Gemi yüklerinde sahte rapor alarmı

Gemi yüklerinde sahte rapor alarmı

Akdeniz ve Karadeniz’deki limanlarımıza uğrayan yabancı gemilerde yapılan Liman Devleti Denetim’lerinde gemilerin sahte raporlar ve kaşeler kullanarak taşınılan yük ve gemi standartları hakkında yanıltıcı beyanda bulundukları tespit edildi.

A+A-

Denetimlerde rastlanılan olaylarda gemilerin Liman Denetimi Raporlarının aynısını resmi rapor formatı kullanılarak sahtesinin üretildiği saptandı. Gemi kaptan ya da sahiplerinin bu raporları sahte kaşelerle mühürledikleri gözlendi.

Liman Başkanlıkları tarafından yapılan denetimlerde bu tür olayların son dönemde sık sık tekrar etmesi üzerine konuyla ilgili bir rapor hazırlandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na sunulan raporda yabancı bandralı gemilerin taşınılan yükün niteliği  ve geminin taşımadığı standartlara sahipmiş gibi gösterilmek istendiğine dikkat çekildi. Bakanlık tüm Liman Başkanlıklarına bir uyarı notası ile dikkatli olunmasını istedi. Gönderilen uyarı notasında denetçilerin gemiye çıkmadan önce Akdeniz ve Karadeniz Memorandumları Bilgi İşlem Merkezi’nden geminin önceki uğrak limanlarındaki denetimlerinin kontrol edilmesini istedi. Denetimde geçersiz, sahte rapor ya da belgeye rastlanılması durumunda Liman Başkanlığı’nın kaptanın ifadesinin alması istendi. Geminin çıkışına izin verilmeden durumun iletilmesi uyarısı yapıldı.

virahaber.com

Bu haber toplam 1319 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.