1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. GESTAŞ bayrama hazır
GESTAŞ bayrama hazır

GESTAŞ bayrama hazır

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'nin ekipleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla tatilcilerin yaratabileceği yoğunluğa karşı hazırlıklarını tamamladı.

A+A-

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'nin ekipleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla tatilcilerin yaratabileceği yoğunluğa karşı hazırlıklarını tamamladı.

GESTAŞ AŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, yaptığı yazılı açıklamada, bayram tatilini Ege ve Akdeniz yöreleri ile kentte geçirmek için Çanakkale güzergahını tercih edecek tatilcilerin oluşturabileceği araç ve yolcu yoğunluğuna karşı tüm tedbirlerini aldıklarını bildirdi.

Yürükçü, bayramda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm araba vapuru ve feribotların bakımlarının yapıldığını, tüm personelle tam kadro görevde olacaklarını belirtti.

Bayram süresince Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatlarında 3 araba vapuru, 4 mini feribotla hizmet verileceğini aktaran Yürükçü, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de araç yoğunluğu oluşmaması için 15'er dakikada 24 saat gemilerimiz sefer yapacak şekilde programımız planlanmıştır. Yoğunluğun artığı sırada araç kuyrukları oluşturulmasına izin vermeden sefer sayısı arttırılacaktır. Gelibolu-Lapseki hattında 4 araba vapuru 30'ar dakikada 24 saat hizmet verecek. Aşırı yoğunluk durumlarında ise seferlerimiz 15'er dakikada yapılacak. Gökçeada-Kabatepe hattında 2 araba vapuru 2'şer saatte sefer gerçekleştirecek. 07.00'den 21.00'e kadar devam edecek taşımacılıkta ihtiyaç olması durumunda ek seferler düzenlenecek. Geyikli-Bozcaada hattında ise 2 araba vapuruyla 08.00'den 24.00'e kadar her saat başı sefer yapılacak. Aynı zamanda Bozcaada dönüşlerinde araçlı yolcularımızın uzun kuyruklar yüzünden saatlerce sıra beklememeleri için rezervasyon sistemine geçildi. Conkbayırı deniz otobüsüyle Çanakkale'den adalara ek sefer gerçekleştirilecek. Güney Marmara hattında ise Erdek'ten Güney Marmara adalarına günde 2 olan sefer sayısı 3'e yükseltildi."

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.