1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Giresun Adası turizmin gözdesi oldu
Giresun Adası turizmin gözdesi oldu

Giresun Adası turizmin gözdesi oldu

Çok sayıda kuş türüne ve arkeolojik kalıntıya sahip Giresun Adası'nı, ziyarete açıldığı günden itibaren çoğu Arap olmak üzere binin üzerinde yabancı, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 9 binin üzerinde de yerli turist ziyaret etti.

A+A-

Ziyarete açılalı 1,5 ay gibi kısa süre olan Giresun Adası, arkeolojik kazı alanı, tarihi kalıntılar, Herkül mitolojisi ve savaşçı Amazon kadınlarının yaşam alanı hikayeleriyle turistlerin ilgisini çekiyor.
Tur şirketleriyle adayı gezen turistlere, Amazon kadınları ve Herkül'ün temsili canlandırıldığı gösteri sunuluyor. Giresun Valisi Hasan Karahan, tekne turlarıyla adada turizm hareketliliği yaşandığını söyledi.

Karadeniz'in tek insan yaşayabilen adası olan Giresun Adası'nın, tarihi kalıntılarıyla, mitolojide Herkül'ün Altın Post'u aradığı, Amazon savaşçılarının uğradığına inanılmasıyla dikkati çektiğini belirten Karahan, "Çeşitli tarihi eserler var, bunların bir kısmı gün yüzüne çıkarılmış, bir kısmı arkeolojik faaliyetlerle yakın bir zamanda ortaya çıkarılacak. Giresun Adası hem ağaç türleri hem kuşların çeşitliliğiyle ilginç bir yer" dedi.

Karahan, adaya özel teşebbüsün de girişimiyle temmuz ayının ortalarında tekne turlarının başlatıldığını hatırlatarak, "Adaya şu ana kadar gösterilen ilgi gayet güzel. Ada bizim de ummadığımız kadar ilgi çekti. Günde yaklaşık 6 sefer yapılıyor, sabah saat 10'dan gece 10'a kadar devam eden bir tur programı var. Yoğunluk Arap turistler, Türkiye'nin her yerinden gelen yerli turlar da var" diye konuştu.

Adadaki tarihi eserlerin daha iyi sergilenmesinin sağlanması, kuşlarla ilgili kuş gözlemi faaliyetlerinin yapılabilmesi konularında proje çalışmalarının devam ettiğini anlatan Karahan, projelerin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca desteklendiğini kaydetti.

Adaya tur düzenleyen yatın işletmecisi Hakan Karaahmet ise bu zamana kadar binden fazla yabancı turist ve 9 binin aşkın yerli turistle adaya yolculuk yaptıklarını vurgulayarak, "Turlardan gelecek yıl için talepler ve rezervasyonlar geliyor. Ekim gibi sezon bitiyor, Nisan gibi açılacaktır. Bugünkü rakamların üzerine üç katı çıkmayı hedefliyoruz. Seneye bu sayının 40-50 binleri aşacağı sinyalini alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Eşiyle balayı için geldiği Karadeniz'de Giresun Adası'nı gezen Arap turist Khalid Waieed ise adaya ilk kez geldiğini belirterek, "Düşünemediğim şeylerle karşılaştım. Karadeniz'de tek ada olması, doğallık, ağaçların kayalarla bitişmesi gerçekten doğa harikası bir yer" dedi.

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2581 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.