1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gizemli dünyaların kapılarını açın
Gizemli dünyaların kapılarını açın

Gizemli dünyaların kapılarını açın

Popmundo, oyunculara gizemli bir dünya içerisinde şöhret olmak için birbirleriyle kıyasıya yarışma imkanı veren çevrim içi(online) bir rol yapma(role-playing) oyunudur.

A+A-

Dünyadaki çeşitli ülkeden kullanıcıları olan Popmundo dünyası, 2004 yılında internet kullanıcılarının beğenisine sunuldu. İki İsveçli arkadaş tarafından kurulan Popmundo, internet tarayıcı üzerinden oynanan online bir "rol yapma" oyunudur. Kullanıcıların beğenisine sunulduğu zaman adı Popomundo’ydu. Daha sonra adı İspanyolca ‘popüler dünya’ anlamına gelen Popmundo olarak değiştirildi. 2012 yılında oyun yeni arayüz (V2) ve yeni özellikleriyle modernize edilip, oyuncuların beğenisine sunuldu. Popmundo oyuncuların sanal bir müzik endüstrisi içerisinde şöhret için birbirleriyle yarıştıkları bir çevrim içi rol yapma oyunudur. Oyun gerçek zamanlı oynanır ve siz bilgisayar başında değilken bile devam eder. Oyuna, elinde hayallerinden başka bir şey olmayan sıradan bir insan olarak başlarsınız. Birkaç şarkı bulup pratik yapın, biraz çabalayıp birkaç konser verin ve hayran kitlenizi oluşturmaya başlayın. Kartlarınızı doğru oynarsanız; kısa zamanda dünyayı turlamaya başlayacak, muhteşem konserler verip efsanevi albümlere imza atacaksınız. Görürsünüz attığınız her adım olay olacak! Tabi ki herkes muhteşem bir müzisyen olmak için biçilmiş kaftan değildir. Belki de iş hayatı, siyaset, tıp veya suç kariyerlerinden  biri veya birkaçı sizin için daha uygundur? ilginizi çekmedi mi? O zaman mutlu bir aile kurup, aileniz ile güzel vakit geçirmeye ne dersiniz?  

 

all.jpg

Bu dünya'da 56 günün sonu bir popmundo yılı olarak kabul edilir. İşlere girerek para kazanıp, bankalara para yatırarak popmundo yılının sonunda faiz alabilirsiniz. Her hafta pazar günü yapılan güncellemeler sonunda 1-3 arası "deneyim puanı" alıyorsunuz. Deneyim puanları'nın popmundo evrenin'deki önemi büyüktür. Deneyim puanlarınızı, sağlığınızı arttırmak, moralinizi yükseltmek ve ya üzerinde çalışmış olduğunuz beceriyi ya da şarkınızı tamamlayabilirsiniz. Fakat bana göre en mantıklı hamlelerden birisi, karakter sayfanızdaki becerileri geliştirmek olacaktır. Bunun faydasını uzun vadede görürsünüz. 

"Her hafta pazar günü yapılan güncellemeler sonunda 1-3 arası "deneyim puanı" alıyorsunuz."

Karakter sayfasında 8(sekiz) adet beceriniz bulunuyor. Bunlar; Çekicilik, Dış görünüş, Ses, Müzik yeteneği, Zeka, Bünye, Güç, Ustalık gibi özelliklerden oluşuyor. "İşleri gidip para kazanabiliyoruz" demiştik, Popmundo bize bir çok iş imkanı sağlıyor. Ceo, Avukat, Doktor, Aşçı, Barmen, Muhasebeci, Polis vs. gibi bir çok iş imkanı tanıyor.  Bunun dışında her şehrin, Vali, baş yargıç, emniyet müdürü vs. yetkilileri vardır. Eğer lider ruhluyum, politikadan iyi anlıyorum ve kendime güveniyorum diyorsanız bu mesleklere'de yönelebilirsiniz. Bunlara ek olarak; bu meslekleri yaparken müzik kariyerinizi devam ettirebiliyorsunuz tabi ki.

al.png

Popmundo'nun en fazla üyeye sahip olduğu ülkelerden birisi de Türkiye'dir. Türkiye'yi İstanbul, Ankara , İzmir , Antalya şehirleri temsil ediyor.Her şehrin kendisine ait görseli bulunmaktadır. Gerçek hayatta yapamadığınız her şeyi bu oyun sayesinde yapabilme imkanı oluşturabilirsiniz. Sadece oyunda yer alan, haftalık yayınlanan "It's pop" isimli dergi'de oyundakı kullanıcılar tarafından oluşturulan makaleler, karikatürler ve röpörtajlar yayınlanmaktadır. It's pop dergisi 29 dilde yayınlanır ve makale sayısı 100.000'i geçmiş durumdadır. "It's Pop" adlı haftalık dergi Perşembe günleri yayınlanır, örneğin bu gün oyuna girip etrafı kontrol ederek, kullanıcıların dergide yazdığı makaleleri okuyup, yaptıkları karikatürlere bakarak güzel vakit geçirebilirsiniz. Diğer oyuncuların hakkınızdaki düşüncelerini öğrenmek, bulunduğunuz şehirde olan haftalık gelişmeleri takip etmek gibi oyun için önemli sayılacak işleri gözden kaçırmamak için idealdir.   

"Bir oyun yılı 56 gün'den oluşur." 

Oyunda 56 günde bir (bir popyıl) tekrarlayan özel günler de bulunmaktadır. Bunlardan bazıları gerçek hayattan alınmıştır. Örneğin: Sevgililer Günü, Noel, Yeni Yıl gibi. Bazı özel günler ise oyunun kendi senaryosundan meydana gelmiştir. Örneğin Aziz Kobe günü, oyunun ilk annesi olan Kobe Tai adına düzenlenir ve her yıl oyuncular Singapur, Johannesburg, Moskova ya da Tromso'daki patikaları aşarak başarı kazanabilirler. Aynı şekilde her yıl Londra'daki Highgate Cemetery'de bulunan lahitin açılıp zombi avının mümkün kılındığı Ölüler Günü, ilk diktatör olan Melvin Stjärnblom'un ani ölümü anısına düzenlenen Kurtuluş Günü gibi günler de mevcuttur. Popmundo dünyası, Rio de Janeiro şehrinde her yıl "Büyük Patlama" (Big Bang) adı verilen müzik festivali düzenlenir. Bunun yanı sıra "Popmundo Müzik Bakanlığı'nın" düzenlediği ve oyunun en önemli aktivitesi olarak görülen Popmundo Festivali vardır, ancak bu festivalin düzenlenme zamanının belirli bir periyodu yoktur.

 

Oyunda ne kadar zaman harcadığımız tamamıyla size bağlı olan bir konudur. Oyuna çok fazla zaman ayıramayacaksınız üzülmeyin, karakteriniz kendisi ile her dakika ilgilenilmedi diye oturup ağlamaz. Oyunda olan bitenleri haftada birkaç defa kısa aralıklarla kontrol etmeniz ise, kariyerinizi geliştirmenize yetecektir. Diğer yandan, oyunla daha sık ilgilenen başka bir oyuncunun da anlık gelişmelerden haberdar olacağı içini haftada bir  defa oyun ile ilgilenen başka bir  oyuncuya göre bir adım daha önde olacağı da kaçınılmaz bir diğer gerçektir. Bu tercih tamamıyla gerçek hayattaki yaşam tarzınıza kalmış olan bir şeydir. 

Abel Power (285312) ve Nicolas Flamel (696250)  olarak biz iki arkadaş bu mavi dünyada yerimizi aldık. Sizleride aramızda görmek isteriz, bize ulaşırsanız yardım etmekten memnun oluruz.

 

 

http://www.popmundo.com/

Yazar:Levent Hancı ve Cavlan Tatbul

virahaber.com

 

 

Bu haber toplam 2376 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.