1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Global Liman İşletmeleri'nin yeni hedefi Yenikapı
Global Liman İşletmeleri'nin yeni hedefi Yenikapı

Global Liman İşletmeleri'nin yeni hedefi Yenikapı

Global Liman İşletmeleri, Barcelona Limanı'nın yüzde 62'sini portföyüne kattığını açıkladı. Şirketin ayrıca, Yenikapı'da kruvaziyer liman yapımı için teklif götürdüğü belirtildi.

A+A-
Türk liman grubu ve operatörü Global Liman İşletmeleri (GLİ), dünyanın en büyük beşinci kruvaziyer limanı olan Barcelona Limanı'nı portföyüne kattı. GLİ'nin sıradaki hedefinin ise Yenikapı'ya kruvaziyer limanı yapmak olduğu belirtildi. GLİ'nin yüzde 62'sini satın alarak ortak olduğu Barcelona Limanı, tüm terminalleriyle günlük 21 bin yolcu ağırlıyor ve aylık ortalama 630 bin yolcu geçiş yapıyor. 

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberine göre, Barselona limanının 2013 yılı cirosu 20 milyon 500 bin euro oldu. Sadece Akdeniz Bölgesi'nde değil, dünya limanları arasında da büyük bir öneme sahip olan Barselona Limanı, GP Wild şirketinin yaptığı araştırmaya göre, 2013 yılında 1 milyon 500 bin homeport, 1 milyon transit olmak üzere toplam 2 milyon 500 bin yolcu ağırladı.

Barselona Kruvaziyer Limanı'nın işletmesini üstlenmesi, GLİ'yi kruvaziyer liman işletmeciliğinde 1 numaraya taşıdığı belirtilirken, yönetimin GLi'ye geçmesinden sonra ilk etapta C terminali ile B terminalini birleştiren yolcu köprüsünün yapılacağı açıklandı. Bu yatırımın devamında terminal gemi bağlantı köprüleri (passenger boarding bridge) yenilenecek. İlgili yatırımın tamamlanmasının ardından, şu anda dünyanın en büyük gemileri arasında sayılan "Oasis Class" gemilerinin karşılanması ve yolcu iniş-biniş operasyonunun yürütülmesi adına 3 adet terminal de (Terminal A, B ve C) hazır olacak. Ayrıca Eylül 2014'de "Oasis of the Seas" Avrupa seferleri yolcu alımı Barselona Limanı'ndan başlayacak.

LİMANIN FREE SHOP BÖLÜMLERİ İÇİN TÜRK YATIRIMCILAR ARANIYOR

Global Liman İşletmeleri Genel Müdürü Saygın Narin, liman için İspanya rekabet kurumu sürecini beklediklerini, ancak süreçte bir pürüz olmayacağını söyledi. Narin, aldıkları limanların free shop bölümleri için Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi. Türklerin halen cruise turizmine aşina olmadığını, cruise gemilerinin sanıldığı kadar pahalı olmadığının altını çizen Narin, kruvaziyer turizmine İstanbul Yenikapı'da girmek istediklerini, buraya bir teklifle gittiklerini açıkladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
virahaber.com
Bu haber toplam 1862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.