1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. GMO 44. Dönem Genel Kurulu başladı
GMO 44. Dönem Genel Kurulu başladı

GMO 44. Dönem Genel Kurulu başladı

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın 44. Dönem Genel Kurulu, Piri Reis Üniversitesi Süleyman Demirel Kampüsü’nde gerçekleşti. İlk kez bir kadın divan başkanının yönettiği genel kurul, çarpıcı söylemlerle gündem yarattı.

A+A-

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 44. Genel Kurulu'nun ilk gün çalışmaları sonuçlandı. GMO Genel Sekreteri Salih Bostancıoğlu'nun açılış konuşmasından sonra Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı seçiminde iki aday yarıştı. Mevcut Yönetim Kurulu tarafından Prof. Dr. Ahmet Ergin ile “Katılımcı Gemi Mühendisleri” Grubu tarafından aday gösterilen Doç Dr. Şebnem Helvacıoğlu arasındaki divan başkanlığı seçimini Doç Dr. Şebnem Helvacıoğlu kazandı. Divan Başkanlığına Doç. Dr. Şebnem Helvacıoğlu, Divan Başkan Yardımcılığına İsmail Yalçın, seçilirken katip üyeliklerine Bengi Şan ve Nihat Uğur seçildi. Divan başkanlığı seçiminin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanı Doç. Dr. Şebnem Helvacıoğlu tarafından yapılan kısa konuşmanın ardından GMO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Kolay, sektöre katkı yapan ve hayatını kaybeden meslek büyüklerini rahmetle anarak başladığı konuşmasında, Gemi Mühendisleri Odası'nın kendi döneminde yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bilgi vererek, GMO 44. Dönem Genel Kurulu'nun hayırlı olması dileklerinde bulundu ve bu süreçte emeği geçenler teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Gemi Mühendisleri Odası'nın  44. Dönem Genel Kurulu'nun sektöre hayırlı olması temennisini belirtti. 

Gemi mühendisi olan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında bulunan 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşılabilmesi için denizcilik sektörünün önemli olduğunu kaydederek, yeni gemi inşa, bakım-onarım ve askeri gemi projelerine atıfta bulundu ve denizcilik sektörünün  500 milyar dolar ihracata büyük katkı sağlayacağını söyledi. Her zaman gemi mühendislerinin sorunları ile ilgilendiğinin ve bu sorunları mecliste gündeme getirdiğinin altını çizen Arslan; “Ben Kars milletvekiliyim ama önceliğim Kars’ın sorunlarının giderilmesinin yanında gemi mühendisleri ile ilgili konuların gündeme getirilmesi olmuştur. Mesleğimizin daha ileriye götürülmesi konunda her zaman çalışmaların içinde oldum, olmaya devam edeceğim” dedi. Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi.

 

 

 

gmo_3.jpg

gmo_1.jpg

virahaber.com

 

 

Bu haber toplam 1245 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.