1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Gözaltına alınan organizatör mahkemeye sevk edildi
Gözaltına alınan organizatör mahkemeye sevk edildi

Gözaltına alınan organizatör mahkemeye sevk edildi

Organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Kerem Saniyi Ç, ve savcılıkça ifadesi alınmasının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

A+A-

İstanbul Boğazı'nda, kaçakları taşırken alabora olması sonucu 28 kişinin öldüğü, 10'a yakın kişinin de kaybolduğu tekne kazasına ilişkin, organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Kerem Saniyi Ç, ve savcılıkça ifadesi alınmasının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Tekne faciasında organizatör olduğu iddiasıyla aranan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bahçelievler'de bir adreste gözaltına alınan Kerem Saniyi Ç, jandarma ekiplerine teslim edilmesinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Ercan Devrim, ifadesini aldığı şüpheli Kerem Saniyi Ç'yi, tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Rumeli Feneri açıklarında, 3 Kasım'da kaçakları taşıyan teknenin alabora olması nedeniyle başlatılan çalışmalarda, aralarında teknenin kaptanı olduğu iddia edilen Cem Gök ile 27 kişinin cesedine ulaşılmış, 6 kişi de kurtarılmıştı. Toplam 45 kişiye yakın kişinin bulunduğu ve 10'a yakın kişinin cesedine de ulaşılamadığı belirtilen kazaya ilişkin arama çalışmaları, 18 Kasım'da sonlandırılmıştı.

Kazayla ilgili 5 Kasım'da mahkemeye sevk edilen şüpheliler Doğan O. ve Serkan U, ''bilinçli taksirle öldürme'' ve ''insan ticareti'' suçundan tutuklanmıştı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.