1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Greenpeace Pasifik'teki eylemini sona erdirdi
Greenpeace Pasifik'teki eylemini sona erdirdi

Greenpeace Pasifik'teki eylemini sona erdirdi

Greenpeace eylemcileri, Pasifik Okyanusu'nda Shell'in Kuzey Kutbu yolundaki 38 bin tonluk petrol platformunda 6 gündür sürdürdükleri eylemi sonlandırdı.

A+A-

Shell'in Kuzey Kutbu'nda petrol sondaj faaliyetlerini protesto etmek amaçlı Polar Pioneer petrol platformunda 6 gün boyunca eylem yapan Greenpeace mensupları, okyanusta sertleşen hava şartları ve 7 metreyi bulan dalgalar yüzünden eylemlerine sona verdi.

Kuzey Denizi'nde sondaja şiddetle karşı çıkan 6 Greenpeace eylemcisi herhangi bir mahkeme kararı çıkmadan, petrol platformundan inip botlarla Greenpeace'in Esperanza gemisine geri döndü.

Esperanza gemisinden botlarla hareket ederek Polar Pioneer'ın güvertesi altında kamp kuran ve hiçbir şekilde geminin navigasyonuna ya da 
operasyonuna müdahale etmediklerini belirten Greenpeace eylemcileri, ABD, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya, İsveç ve Avusturya vatandaşı. 

Eylemciler, yanlarında getirdikleri ekipmanla gerçek zamanlı olarak bütün dünya ile sosyal medyadan iletişim kurarken, canlı yayında videolar yayınladı.

Çarşamba günü Shell firması, bir Alaska federal mahkemesine başvurarak, 6 Greenpeace eylemcisinin uzaklaştırılması için geçici bir mahkeme emri talep etmişti.

Shell'in dava başvuru dilekçesinde, "Greenpeace ABD'nin firmalarına karşı pervazsız davranışı devam etti. Shell 2015 yazında Kuzey Buz 
Denizi'ne dönmek niyetinde olduğunu duyurdu. Greenpeace ABD derhal Shell'i durdurmak için yeniden kampanyayı başlattı" ifadelerine yer verildi.

Greenpeace, Shell'in mahkeme başvurusuyla ilgili olarak, petrol platformunun uluslararası sularda olduğunu ve ABD mahkemelerinin uluslararası 
sulara müdahale yetkisinin olmadığını belirtmişti.

ABD saatiyle cuma akşamı, federal yargıç Shell'in talebine derhal karar çıkarmayı reddetmiş ve bir-iki gün içinde kararı açıklayacağını kaydetmişti.

Kuzey Kutbu'na doğru hareket eden Shell filosu'ndaki Noble Discoverer, dünyanın en eski petrol sondaj gemilerinden biri. Shell'in 2012'de 
Kuzey Buz Denizi'ndeki denemeleri başarısız olurken, deneme sırasında büyük tehlike atlatılmıştı.

,04q41zgaukom_jfsmmf9ia.jpg

,np8o3omg9kaeg33hh0pjaa.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1129 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.