1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Greenpeace'in gemisi "Rainbow Warrior III" Mudanya'ya demirledi
Greenpeace'in gemisi "Rainbow Warrior III" Mudanya'ya demirledi

Greenpeace'in gemisi "Rainbow Warrior III" Mudanya'ya demirledi

Uluslararası çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace'in simgelerinden "Rainbow Warrior III" gemisi, kömürlü termik santrallerin etkilerine dikkati çekmek amacıyla Bursa'nın Mudanya ilçesine getirildi.

A+A-

Mudanya Limanı'na demirleyen ve adının Türkçe anlamı "Gökkuşağı Savaşçısı" olan gemideki basın toplantısında konuşan Kaptan Peter Willcox, Greenpeace'in, kömürlü termik santrallere karşı uzun süredir kampanya yürüttüğünü söyledi.

Willcox, yaklaşık 18 yıl önce Türkiye'de termik santral karşıtı bir gösteri sırasında gözaltına alındığını hatırlatarak, "O zaman aklımda kalan önemli noktalardan biri, özellikle insanların evlerinde güneş enerjisini su ısıtmak için kullandığı ve bu konuda büyük bir potansiyel olduğuydu. Güneş ve rüzgar kaynaklarının bu kadar fazla olduğu bir ülkede kömür endüstrisinin insanları kömür kullanmaya itmesi beni çok sinirlendiriyor. Kömür, iklim değişikliği bakımından yakılabilecek en kötü yakıttır" dedi.

Türkiye'de yaklaşık 80 kömürlü termik santral daha kurulmasının planlandığını iddia eden Willcox, bu yakıtın iklim değişikliğine neden olduğunu ve risklere yol açtığını savundu.

Bursa'da da bir termik santral kurulması amacıyla hazırlık yapıldığını anımsatan Willcox, buna karşı çıkan kişilere destek olmak için Mudanya'ya geldiklerini ifade etti.

Greenpeace Akdeniz İklim Değişikliği ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan ise kömürün insan sağlığına etkilerine dikkati çekmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Murat Demir ile bir grup çevre gönüllüsünün hazır bulunduğu toplantı sonrası katılımcılara gemi tanıtıldı.

Etkinlikler kapsamında gemi önünde stant kuran Bursa Tabipler Odası ekibi de ücretsiz sağlık taraması yaptı.

"Rainbow Warrior III", yarın da ilçede bulunacak ve ziyaretçilere Greenpeace hakkında bilgi verilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1220 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.