1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Günümüzün lideri sosyal medyayı çok iyi kullanabilmeli
Günümüzün lideri sosyal medyayı çok iyi kullanabilmeli

Günümüzün lideri sosyal medyayı çok iyi kullanabilmeli

TEGEP zirvesinde, internet dünyasında bir liderin yetkinlikleri tanımlandı. Buna göre, lider sosyal medyayı çok iyi kaldıraçlayarak rekabet gücünü yükseltebilir ve rakiplerini daha kolayca geride bırakabilir.

A+A-

Türkiye Eğitim Geliştirme Platformu’nun (TEGEP) düzenlediği 2’nci Eğitim ve Gelişim Zirvesi “İlham Veren Eğitim ve Gelişim Uygulamaları” ana temasıyla gerçekleşti. Türkiye’de eğitim alanındaki en iyi uygulamaları düzenli olarak araştırmak ve hazırlayacağı yıllık raporlar ile sektördeki profesyonellere güvenilir kıyaslama bilgisi sunmak amacıyla kurulan TEGEP’in düzenlediği zirveye Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının patronları ve iş dünyasının yöneticileri katıldı. Toplantıda, patronlar ve yöneticiler deneyimlerini ve dünyadaki eğitim ve gelişim alanındaki yenilikleri paylaşma fırsatı buldular.

Zirve sonunda teknoloji çağında yeni bir “lider” tanımı ortaya çıktı. Buna göre, günümüz dünyasında bir lider sosyal medyayı çok iyi kaldıraçlayarak rekabet gücünü yükseltebilir ve rakiplerini daha kolayca geride bırakabilir. Bunun için yeni iş modelleri oluşturmalı, şirketin kurumsal altyapısını mimari bir tarzda oluştururken sosyal medyadan yararlanmalı. Monolog değil diyaloglarla kaliteli iletişime geçebilmeli. Şirketini fırsatlarla senkronize olan yeni iş modelleriyle entegre edebilmeli. Bu değişimleri uygularken yerli neslin kültürel dirençlerini de çok iyi yönetebilmeli.

Deiser: Lider sosyal medya araçlarını çok iyi kullanabilmeli
Toplantının açılış konuşmasını geleceği şekillendirme, kurumsal gelişim ve öğrenme konusunda önemli bir kurum olan Avrupa Kurumsal Öğrenme Forumu’nun (ECLF) kurucusu ve Daimler Chrysler Kurumsal Üniversitesi Kurucu Dekanı Roland Deiser gerçekleştirdi. “Ağ Tabanlı Dünyada Liderlik” başlıklı konuşmasında liderlik yetkinliklerini anlatan Deiser, internetin liderlere yüklediği rekabet ve yeni liderlik modelinden bahsetti. Liderin mimar, yaratıcı, analizci, orkestra yöneticisi, dağıtıcı ve alıcı olması gerektiğini belirten Deiser, “Lider, sosyal medya araçlarını çok iyi kullanabilmeli. Şirketinde 360 derece analizle sosyal medya varlığını çalışanlarına anlatmalı, mimari yeteneğiyle kurumsal altyapıyı kurarken sosyal medyadan çok iyi yararlanmalı. Yani bir lider şirketindeki dönüşüm ve değişim sürecini çok iyi yönetmelidir” dedi.

Kurumlardaki eğitim ve gelişim alanında farklı deneyimlerin paylaşıldığı, alandaki ihtiyaçların belirlenmesinin hedeflendiği zirvede, dünyadaki eğitim ve gelişim alanındaki yenilikler farklı sektörlerin yöneticileri ve uzmanları tarafından aktarıldı. Wrightway Consulting’den Warren Wright, UniCredit Grubu’ndan Unimanagement CEO’su Sertaç Yeltekin gibi yurtdışından konuşmacıların yer aldığı zirvede, Yapı Kredi Bankası, Acıbadem Sağlık Grubu, Teknosa, TAV, TT Akademi, Koç Akademi, Yıldız Holding ve Vodafone gibi kurumlar farklı alanlardaki en iyi uygulama örneklerini paylaştılar.

Zirvede ayrıca TEGEP Kıyaslama Çalışma Grubu’nun “Kurumlarda Liderlik ve Yönetici Gelişim Programları” konuşunda hazırladığı kıyaslama raporu sunuldu.

Zirvenin ilki 21 Eylül 2011’de TT Akademi tarafından TEGEP desteğiyle gerçekleşmişti.

virahaber.com


Perihan USTA
Teknoloji ve Yönetim Danışmanı
Eğitim Uzmanı
Vira-Seaway /Yazar
http://www.perihanusta.com

perihan-hanim.jpg
 

 

Bu haber toplam 1318 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.