1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Güvercinada çevre düzenlemesi için onay bekliyor
Güvercinada çevre düzenlemesi için onay bekliyor

Güvercinada çevre düzenlemesi için onay bekliyor

Kuşadası’nın simgesi Güvercinada’da 3 yıl önce başlayan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Daha önce restorasyonu tamamlanan tarihi kale de şimdi de bu çalışmaların devamı olan çevre düzenlemesinin turizm sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

A+A-

Bu çalışmaların ardından Güvercinada ziyarete yeniden açılacak. restorasyon, çevre düzenlemesi ile gelecek yıl turizm sezonunda ziyarete açılacak.

50 yıla yakın süre içinde inşaatlar yapılan, ticari amaçla kullanılan ve mezbelelik bir görüntü halini alan Kuşadası’nın simgesi Güvercinada M. Esat Altungün’ün belediye başkanlığı döneminde tüm olumsuzluklardan arındırılmış, kaledeki sonradan yapılan tüm yapılar yıkılmış ve her türlü ticari faaliyet sonlandırılmıştı. Altungün, daha sonra Güvercinada’nın restorasyon çalışmasını başlatmış ve bu çalışmalar Kuşadası Belediyesi’ne tarihikentler birliği tarafından en başarılı belediye ödülü getirmişti. Tüm olumsuzluklardan arındırılan ve tarihikimliğine kavuşturulan Güvercinada’da şimdi yine Altungün döneminde hazırlanan Çevre Düzeni, Peyzaj ve Elektrik projeleri için Anıtlar Kurulu’ndan onay bekleniyor.

Kuşadası Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Güverciada’nın 2015 turizm sezonunda ziyarete açılması için zamanla yarışıyoruz. Büyükşehir yasası gereği imar planı askıya çıkarıldı. Askıdan indikten hemen sonra uzman mühendislik firmasınca hazırlanan ve koruma kurulu ile belediyemizce revize edilen projeleri onaya sunulacak. Son aşamayı kurulun onayı oluşturacak” dedi. Açıklamada, Koruma kuruluna sunulan projenin, ana yoldan başlayarak Güvercianada’nın tümünü kapsadığı belirtilerek, “Onaya sunulacak projede sur dışında bir bilet gişesi, tuvaletler, dinlenme mekanı ile grupları karşılama bölgesi olacak. İç kısımda mevcut yollar doğal taşlar ile yeniden düzenlenecek. Adanın girişinde ziyaretçi grupları için bilgilendirme platformu olacak. Bunun dışında ada üzerinde tahtadan sergi, kokteyl ve toplantı platformu yer alacak. Kale içerisinde dönemin özelliklerini canlandıracak sunum platformları tasarlanıyor. İç kalede sergilenen balina iskeleti, dışarıda cam fanus içinde sergilenecek. İç kale ise sinevizyon ile bilgilendirme amaçlı kullanılacak” denildi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1977 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.