1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Hacizli gemi 'Boyder' karaya oturdu
Hacizli gemi 'Boyder' karaya oturdu

Hacizli gemi 'Boyder' karaya oturdu

İzmir'de 2 ay önce, Aliağa Limanı açıklarından çapasından kurtularak mürettebatsız ve kontrolsüz olarak Foça'nın Aslanburnu Mevkii'ne sürüklenip karaya oturan "Bodyer" adlı,hacizli kuru yük gemisi, suların yükselmesiyle tekrar hareketlendi.

A+A-

Balıkçıların yedeğe aldığı gemi, Foça Limanı önlerinde zorunlu olarak karaya oturtuldu.

Geçen şubat ayında, hacizli olduğu için demirli tutulduğu Aliağa'dan sürüklenmeye başlayan Türk bayraklı, 3 bin 936 grostonluk "Bodyer" isimli kuru yük gemisi, Foça önlerine geldi. Rüzgarın yön değiştirmesiyle Foça ilçesi açıklarında kıyıya yaklaşan gemi, çapanın tutması sonucu Aslanburnu Mevkii'nde karaya oturdu. Deniz trafiğine tehdit eden gemi, Foçalı çevrecilerden tepki gördü. Kaldırılması istemi üzerine geçen cuma günü gemiye çıkan sahipleri ve teknik ekip, çalıştırıp güvenli bir yere götürmeye çalıştı. Ancak bu sırada suların yükselmesiyle birlikte rüzgar, gemiyi Midilli Adası yönüne sürüklenmeye başladı. Seyir aletleri ve çapası çalındığı için demirleyemeyen gemi için Sahil Güvenlik ve Foçalı balıkçılardan yardım istendi. Gemiyi yedeğe alan Foçalı balıkçılar, Foça liman bölgesindeki İngiliz Burnu önlerine getirdi. Geminin resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından güvenli bir limana çekileceği belirtildi.

S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, şöyle dedi:

"Tekne sahipleri teknisyenler ile gemiyi çalıştırmak için gelmişler. Keşif yaparken suların yükselmesi ile gemi Midilli'ye doğru sürüklenmeye başlamış. Gemi sahibi imdat isteği ile liman başkanlıklarını ve Sahil Güvenliği aramış. En sonunda bize ulaştı. Yardım istediler. Kaymakamımızı aradık, bilgi verdik. Foçalı balıkçılar olarak gemiyi güvenli bir yere, Foça önlerinde şimdilik kalacağı bir mevkiye çektik. Ancak bu mevki Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde ve kentten bakıldığında en görünür bir yerde. Hem kirliliği hem de adalara çarpıp parçalanması halinde çevre kirliliği yaratır. Hafta sonu olması nedeni ile resmi işlemler yapılamıyor. Pazartesi günü gerekli resmi izinler alınırsa gemiyi güvenli bir şekilde limana yanaştıracağız."

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.