1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Hamsi popülasyonu sürekli düşüyor
Hamsi popülasyonu sürekli düşüyor

Hamsi popülasyonu sürekli düşüyor

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, Karadeniz’de en fazla avlanan balık türü hamsinin popülasyonunun her geçen yıl düştüğünü belirtti.

A+A-

Hamsinin, Karadeniz’de avlanan balığın yüzde 70’lik kısmını oluşturduğuna dikkati çeken Balık, geçen yıl Kasım ayındaki soğuk havalarda hamsi avlandığını ancak sonraki aylarda istenilen seviyenin yakalanamadığına dikkat çekti. Karadeniz’de hamsinin, son yıllarda 150-200 bin ton aralığına düştüğüne değinen Balık, "Hamsi popülasyonu 1990’lı yıllarda 350 ile 400 bin ton arasında değişiyordu. Popülasyon sürekli düşüyor" dedi.

HAMSİ SİNYAL VERİYOR

Bu arada Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre, 2014 yılında en önemli deniz balıklarından hamsi, istavrit ve mezgitin üretimi düşerken, palamut üretimi arttı. Doğu Karadeniz’de bir önceki yıla göre hamsi üretimi yüzde 54.5 azalarak 58 bin 969 tona, istavrit yüzde 53.6 oranında azalarak 6 bin 109 tona ve mezgit yüzde 11.1 azalarak 4 bin 558 tona geriledi. Palamut üretimi ise yüzde 65.4 artarak 11 bin 36 tona yükseldi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.