1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Havacılıkta devrim gibi karar
Havacılıkta devrim gibi karar

Havacılıkta devrim gibi karar

Sivil uçaklara askeri bölgelerin üzerinde konan uçuş yasağı kalktı.UDHB ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından imzalanan asker ve sivil ayrımı gözetilmeden Türk Hava Sahası'nın esnek kullanımına imkan tanıyan yönetmelik yürürlüğe girdi.

A+A-

Buna göre artık yolcu uçakları Türkiye genelinde serbestçe gidebilecek. Böylece askeri alanların çevresine göre çizilen uçuş rotaları kısalacak ve yeni rotalar ''kuş uçuşu'' belirlenecek.

BİLET FİYATLARI UCUZLAYACAK

Böylece uçaklar daha kısa mesafeden uçacağı için hem yıllık 500 milyon dolar kar sağlanacak hem de biletlerde indirim yolu açılacak. Anlaşmadan önce yolcu uçaklarının uçuş güzergahı üzerindeki askeri alanların üstünden uçması yasaktı.

Yapılan anlaşmayla birlikte yolcu uçakları ihtiyaçlarına göre doğrudan rota belirleyebilecek. Böylece uçakların yolları kısalacak, ilave uçuş yolları anlık belirlenebilecek, önemli oranda yakıt ve zaman tasarrufu sağlanacak, uçakların bakım maliyetleri azalacak, çevre kirliliği ile birlikte küresel ısınma etkisi azalacak ve uçakların toplam aktif kullanma süresinin artışı gibi doğrudan veya dolaylı tasarruflar ile birlikte yıllık 500 milyon dolar kar elde edilecek.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1209 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.