1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HAVELSAN genç mühendisleri ödüllendirdi
HAVELSAN genç mühendisleri ödüllendirdi

HAVELSAN genç mühendisleri ödüllendirdi

Ana sponsorluğunu HAVELSAN’ın üstlendiği Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Topluluğu tarafından düzenlenen “Yıldızlı Projeler Yarışması 2015”in değerlendirme ve ödül töreni üniversitenin Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleşti.

A+A-

Yarışmaya 73 farklı üniversiteden dört farklı kategoride 262 proje katıldı. Finale kalan 24 projenin tanıtım sunumlarının gerçekleştirildiği etkinlik sonunda Değerlendirme Kurulu her alandan ilk üç projeyi seçti.

Ana sponsor HAVELSAN’ın “Makine, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon” kategorisi birincisine ödül verdiği yarışmada Fırat Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünden Savaş Koltuk, Emre Çağ ve Burak Zeyrek geliştirdikleri “Kümes Hayvanları Tarımı ve Sağlığı Projesi” ile birinci seçildi.

HAVELSAN Genel Müdürü ve CEO Sadık Yamaç törendeki konuşmasında “Gençlerin teknoloji üretmedeki hevesi bizleri de heyecanlandırıyor. Teknolojik bağımsızlığı sağlamak için öğrenciler ve hocalar ile sanayinin işbirliğine büyük ihtiyaç var.” dedi.

 

HAVELSAN Teknoloji ve İnovasyon Müdürü Tolga EROL’un da üyeleri arasında yer aldığı Değerlendirme Kurulu’nun “puanlama sistemi” ile değerlendirme yaptığı yarışmada “Bilişim, Elektronik, Telekominikasyon ve Yazılım Uygulamaları” alanında “Biyometrik Sistem Akrabalık Bağı Tespiti”; “Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi” kategorisinde “Su Tasarrufu Cihazı”; “Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları” kategorisinde “The Energy of Food” projeleri birincilik aldı.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.