1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Hisarönü Aegean Yachting Festivali başladı
Hisarönü Aegean Yachting Festivali başladı

Hisarönü Aegean Yachting Festivali başladı

Marmaris Martı Marina Yat Kulübü Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen; Turkcell Platinum Hisarönü Aegean Yachting Festival'e, ev sahipliği yapıyor.

A+A-
Festival, bugüne kadar yapılan diğer yat festivallerinin  aksine ilk kez sergilenecek gösteriler ve Dragondan katamaranlara, yarış teknelerinden motor yatlara, klasik yatlardan mega yatlara birçok farklı kategoride tekne, tekne sahipleri ve deneyimli yelkenciler ile buluşacak.
 
Turkcell Platinium'un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen, 3 gün sürecek Türkiye'nin ilk yat festivalinde; yelken dünyasında efsane olmuş kişilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek sohbet ve etkinliklerle deniz tutkunları bir araya gelecek.
 
Martı Marina  Yacht Club Genel Müdürü Fatih Dağıstanlıoğlu yaptığı açılış konuşmasında;  “Martı Marina ve Yacht Club olarak Türkiye'de teknecileri ilk kez bir festival ortamında buluşturacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ege Yat Festivali'yle sadece Türk yelkenciler değil, Ege'de seyreden tüm yelkencilere hoş bir buluşma sunmayı hedefliyoruz.  Festival boyunca denizcilik sektörüyle ilişkin marka ve ürünler bir araya gelecek. Festival, bireysel katılımcıların yanı sıra kurumsal olarak adını duyurmak isteyen yelkencilere de açık olacak. Şirketler, meslek örgütleri ve üniversiteler de dâhil denize gönül vermiş yerli ve yabancı tüm deniz severler festivale davetli.” dedi.
 
Turkcell Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek te  verdiği bilgide;  “Ayrıcalıklar dünyası Turkcell Platinum ile 10 yıldır müşterilerimizin hayatlarına hız, konfor ve keyif katan çözümler sunuyoruz. Yoğun iletişim ihtiyacı olan müşterilerimizin beklentilerini karşılamak ve onların hayatına daha fazla konfor katmak üzere geliştirdiğimiz Turkcell Platinum'u müşterilerimizin değişen ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yeniliyoruz. Hem iş hem sosyal hayatı yoğun olan müşterilerimize karada ve denizde nerede olurlarsa olsunlar, kapılarına kadar hizmet götürüyoruz. Türkiye'de ilk olan Ege Yat Festivali'ne verdiğimiz destekle de Türkiye'de son yıllarda gelişmekte olan yatçılığı daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Turkcell Platinum müşterileri, bu festivale katılım ücreti ödemeden katılabilecekler. Platinum ayrıcalıkları yaşamak isteyen herkesi Turkcell Platinum dünyasına bekliyoruz” dedi.
 
Festivalin ikinci gününde,“Best of Turkey kategorisinde İstanbul, İzmir, Bodrum ve Marmaris olmak üzere 4 farklı bölgeden 4 usta yelkenci, ekipleri ile birlikte Hisarönü Körfezi'nde yelken açacaklar. 100'e yakın teknenin katılması beklenen festivalde, 3 gün boyunca yerli ve yabancı markalar stantlarıyla yer alacaklar. Teknesiyle Ümit Burnu'nu geçen ilk Türk ve dünya turu yapan ikinci Türk yelkenci Tanıl Tuncel, deniz severlerle anılarını ve maceralarını paylaşacak. 
 
Etkinliğin son gününde ise yelkencilik alanının önemli isimlerinden; Mustafa Yurtbulmuş, teknesi  14 metrelik bir Jeanneau Sun Odyssey 45 Yelkenli olan Balıkçıl ile dünya turuna çıkacak. Yurtbulmuş bu macerada; 3 okyanus, 30 ülke, 38 liman ve yüzlerce adayı dümen suyunda bırakacak. Ortalama 30.000 deniz mili, (55.000 km) seyir yaparak, en az 1.5 yıl süre sonra turu tamamlayarak Marmaris'e dönecek.
 
Festival süresince Dünyaca ünlü Alman uçurtmacı Rolf Zimmerman  ile festival coşkusu gökyüzüne taşınacak. Zimmerman;  denizyıldızı, denizatı, salyangoz, baykuş, kirpi, dragon ve diğer birçok dev uçurtmaları  ile festivale gökyüzünden eşlik edecek. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
virahaber.com
Bu haber toplam 1025 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.