1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hızırreis Deniz, üyesi olduğu GMO'yu ziyaret etti
Hızırreis Deniz, üyesi olduğu GMO'yu ziyaret etti

Hızırreis Deniz, üyesi olduğu GMO'yu ziyaret etti

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Eski Genel Müdürü ve GMO üyesi Hızırreis Deniz, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu ile birlikte TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nı dün ziyaret etti.

A+A-

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Eski Genel Müdürü ve GMO üyesi Hızırreis Deniz, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu ile birlikte TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nı dün ziyaret etti. Konuyla ilgili TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Sektörümüze ve mesleğimize yapmış olduğu katkılardan, özellikle Odamız tarafından başlatılan Ulusal Gemi İnşa Sanayi Stratejisi Çalıştayı’na göstermiş olduğu ilgi ve destekten dolayı kendisine plaket takdim ederek teşekkürlerimizi sunduğumuz ziyaret kapsamında, meslektaşlarımızı ilgilendiren pek çok konu hakkında görüş alış verişinde bulunma fırsatımız oldu.

Türk Loydu’nun anonim şirketi olma sürecini ile ve sonrasında devam edecek IACS üyeliği süreçlerini değerlendirdik ve görüşlerimizi paylaştık.

Uluslar arası gemi inşa pazarında Türk tersanelerinin ve gemi mühendislerinin daha fazla pay alabilmeleri, gemi inşa sanayiinin milli gelir içindeki payının artırılması ve bunun yanında devlet teşviklerinin kapsamlarının belirlenmesi ile ilgili bir dizi çalışmalar yapılması konusunda kendisinin de desteğini aldık.

Gemi inşa faaliyetlerini ilgilendiren konularda yönetmelik hazırlıkları ve/veya değişiklikleri konusunda Gemi Mühendisleri Odası’nın görüşlerinin Ankara nezdinde daha dikkate alınır olması konusunda da birlikte etkin çalışmalar içinde olabileceğimiz konusu gündem konularımızdan bir diğeri oldu.

Özellikle “denizci millet / denizci ülke” hedefi doğrultusunda, insanları denizle buluşturmanın en etkili yollarından biri olduğuna inandığımız “amatör denizci belgesi”nin kaptan ve gemi makine işletme mühendislerine verildiği gibi gemi mühendislerine de sınavsız olarak verilebilmesinin ve bu konu ile ilgili gerekçelerimizi de hazırlayacağımız bir dosya ile, ilgili devlet kurumlarında gündeme getirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Oda olarak başlattığımız ve nihaî hedefi bir stratejik araştırmalar merkezi kurulması ile sektöre yön veren bir üst yapı oluşturulması olan Ulusal Gemi İnşa Sanayii Stratejileri Çalıştayı ve bu çalıştayların sürekliliğinin sağlanması konusunda Sn. Deniz’in tam desteğini aldık.

Özellikle İzmir özelinde süregelen belediyeye ait gemilerle ilgili tartışmaların yaşandığı süreçte, asıl vurgulanması gereken konunun İzmir’de acil olarak hayata geçirilecek bir“bakım-onarım tesisi” olduğu konusunda görüş birliğine vardık. Bu süreçte Gemi Mühendisleri Odası’nın bilimsel ve analitik gerekçelerle çok yakın bir zamanda detaylı bir basın açıklamasının olacağını da şimdiden paylaşmak isteriz.

Sağlık Bakanlığı ile de temaslar kurularak hayata geçirilmesi planlanan Hastane Gemisi Projesi ile ilgili Oda olarak sürecin içinde yer almak ve yapacağımız katkılarla, çok önemli bir milli proje olarak gördüğümüz bu projeye destek olabilmenin önemini vurguladık.

Devlette GSK uzmanı olarak çalışan ve özlük haklarında önemli ölçüde gerileme yaşayan meslektaşlarımızın “denizcilik uzmanı” olarak tanımlanmaları ve buna bağlı özlük haklarında iyileştirmelerin yaşanabilmesi için ilgili birimlerle temaslarımızın artırılması konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağımızı açıkladık.

Gemi geri dönüşümü konusunda, bir gemiyi en verimli şekilde o gemiyi tasarlayanın sökebileceği savuyla ve uluslararası alanda “sökülebilir gemi” konusunun gündeme oturduğu bir süreçte, gemi gei dönüşüm tesislerinde gemi mühendislerinin istihdamının sağlanması ile ilgili görüş ve önerilerimizi paylaştık.

Sn. Hızırreis Deniz’e sektörümüze ve mesleğimize sağladığı katkılardan dolayı yeniden teşekkür ediyor ve üyesi olduğu odamız için bundan sonraki süreçte destek ve katkılarının daha da artarak devam edeceği inancımızla yeni görevlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla,

Burak ACAR

Genel Sekreter

TMMOB Gemi Mühendilseri Odası"

fotograf-1.jpg

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.