1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Hopaport'tan Rusya'ya 2.300 ton pelit madeni ihraç edildi
Hopaport'tan Rusya'ya 2.300 ton pelit madeni ihraç edildi

Hopaport'tan Rusya'ya 2.300 ton pelit madeni ihraç edildi

Erzurum’dan Hopa Limanı'na getirilen 2.300 Ton perlit madeninin Rusya’ya ihracatı gerçekleştirildi.

A+A-

Hopa Limanından yılın ilk maden ihracatı gerçekleştirildi. Erzurum’un Pasinler ilçesinden volkanik kayalıklardan çıkartılan ve KALEBLOKBİMS Fabrikalarında işlenip paketlendikten sonra Hopa Limanına getirilen Perlit madeninin ilk partisi olan 2.300 Ton Perlit Madeni ATAKA DIŞ TİC. tarafından Arslanbey isimli gemiye yüklendikten sonra Rusya’ya ihraç edildi.

İzolasyondan, Gıda, Kimya, Deterjan sanayine kadar birçok alanda kullanılan Perlit madeninin Rusya’ya ihracatının önümüzdeki günlerde 2. partisi de HOPAPORT üzerinden gerçekleştirilecek.

HOPAPORT bölgenin ihtiyaçlarının tespiti ve bu ihtiyaçların hangi yoldan nasıl temin edilebileceği ve bölgede var olan kaynakların iç ve dış pazarlara satış ve ihracatının sağlanması konusunda yapılan araştırmalar sonucu yeni bir ürünün HOPAPORT üzerinden Dünya pazarlarına gönderilmesinin yollarını açmaya devam ediyor.

HOPAPORT’un gerek depolama ve gerekse her türlü ürünün elleçlenmesine uygun makine parkı sayesinde kısa bir sürede M/V Arslanbey gemisine yüklemesi tamamlanan Perlit madeni HOPAPORT’un ilk olarak ihracatı yapılan ürünler kategorisinde yerini almış oldu.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, bilgi birikimi ile araştırmacı bir ruha sahip olan girişimleri ile yeni ürünlerin de limana gelmesinin yolunu açtığını ifade ederek “Ülkemizin tek kara ve deniz sınır kapısı olan HOPAPORT, 2015 ve daha sonraki yıllara bugünden hazırlık yapmaktadır. Liman sahamızda Aşkale Çimento tarafından mayıs ayı içinde hizmete alınacak olan 5 adet çimento silolarının ardından Cengiz Holding şirketlerinden Eti Bakır tarafından Murgul’da çıkartılan konsantre halinde HOPAPORT üzerinden taşınması sağlanan Bakır madenine ek olarak yeni bir maden olan Perlit madenini de HOPAPORT üzerinde Rusya’ya ihracatını gerçekleştirdik. Krom madeni ihracatı ile ilgili araştırmaların devam etmekte olduğu ve bu konuda söz sahibi olabilmek için aynı zamanda Konteyer hattı içinde girişimlerde bulunulduğu bilgisini verdi.

Biz HOPAPORT’un 18.000 m2’lik kapalı depolama ve 102.000 m2’lik açık ambar sahamızla, 38.000 m3’luk tank terminalimizle, her biri 1.000 ton olan 10 tanktan oluşan toplam 10.000 ton’luk tahıl terminalimizle, 600 tona kadar olan her türlü proje kargo yük elleçlemeye uygun makine parkıyla ve tecrübeli personelimizle her türlü zor işin üstesinden gelecek tecrübeli personelimizle sektörümüze hizmet vermeye devam ediyoruz.”

t1-002.jpgt2-001.jpgt3-002.jpgt4-001.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 2659 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.