1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. İç sularda balık avlayana 1055 TL ceza
İç sularda balık avlayana 1055 TL ceza

İç sularda balık avlayana 1055 TL ceza

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, 1 Nisan'da başlayan iç sularda av yasağı ile ilgili balıkçıları ve vatandaşları uyardı.

A+A-

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, 1 Nisan'da başlayan iç sularda av yasağı ile ilgili balıkçıları ve vatandaşları uyardı. Güven, yasağa uymayan avcılara bin 55 TL idari para cezası uygulanacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, iç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağının 1 Nisan'da başladığını dile getirdi. Av yasağının başlaması ile balıkçıların kayıklarını karaya çekmelerinin zorunlu olduğunu dile getiren Güven, "Av yasağının sona ereceği 1 Temmuz tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması ve gerek teknelerde, gerekse kıyıda av araç gereçlerinin bulundurması da yasak kapsamında olduğu unutulmamalıdır. Balıkların üreme dönemi nedeniyle av yasağının kritik derecede önemli olduğunu belirterek. Tatlı sularda balık varlığının devam etmesi için üreme döneminin sonuna kadar avcılık yapılmaması gerekiyor. Bu doğal denge açısından çok önemli. Balıkçılarımız da kendi mesleklerini devam ettirmek için bu yasağa uymaları gerek. Balık varlığının artması ve devam etmesi en çok balıkçıları ilgilendiriyor. Güne değil geleceği düşünmelerini gerekiyor. Bu nedenle avcılarımızın bu kurala kendileri için de riayet etmeleri şart. Türlerin devam etmesi için balıklara imkan sağlamak durumundayız" diye konuştu.

İl Müdürü Güven, yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında yasak zamanda su ürünleri avcılığı nedeniyle bin 55 TL idari para cezası uygulanacağını belirterek, "Yasakların başlangıç ve bitiş tarihi olan 1 Nisan-1 Temmuz 2015 tarihleri arasında Samsun ili sınırları içerisinde bulunan Balık Gölleri Lagün Kompleksi, Karagöl, Akgöl-Simenit, Ladik Gölü gibi doğal göllerimizin yanı sıra Derbent,Altınkaya I ve II, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj Göllerinde İl ve İlçe Müdürlükleri su ürünleri kontrolörünce denetimler yapılacak. Ayrıca vatandaşlarımızın da tükettikleri balık noktasında dikkat etmeleri gerekiyor. Av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanları başta en yakın İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz, Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına haber verilmesi balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkanı vereceği unutulmamalıdır" dedi. 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.