1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İki kaçak, damacana ile hayata tutundu
İki kaçak, damacana ile hayata tutundu

İki kaçak, damacana ile hayata tutundu

Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isterken Ege Denizi'nde uluslararası sularda batan tekneden sağ kurtulan kaçakların ifadeleri tüyler ürpertti.

A+A-

Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isterken Ege Denizi'nde uluslararası sularda batan tekneden sağ kurtulan kaçakların ifadeleri tüyler ürpertti. Yüzme bilmeyen 2 göçmenin, can yeleği olmadığı için yanlarında bulunan 19 litrelik damacanalara tutunarak hayatta kaldığı öne sürüldü.

Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenleri taşıyan tekne, önceki gece Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesi yakınlarındaki Kumburun sahilinden denize açılmış, bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle batmıştı. Sahil güvenlik ekipleri, mültecilerden 12'sini sağ olarak kurtarmayı başarmış, 1'i 3 aylık bebek, 5'i çocuk 5'i kadın toplam 24 kişinin ise cesedine ulaşılmıştı.

Sağ olarak kurtarılan Suriye uyruklu Muhammed İyd (26), Usame Henon (38), Muhammed İbrahim (32), Yusuf Şibli (26), İsam Diyab (36), Ömer Diyab (33), Muhammed Gablavi (34), Myanmar uyruklu Necip Hamir (15), Ali Ahmed (29), Beşar Muhammed (23), Irak uyruklu Şunuz Semili (22) ve teknenin kaptanı olduğu öne sürülen Türk vatandaşı R.D., Ezine Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Olayda hayatını kaybeden 24 kişinin cenazeleri ise otopsi işlemleri için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

DAMACANA HAYAT KURTARDI

Olaydan sağ kurtulanların ifadeleri ise tüyler ürpertti. Kumburun sahilinden denize açılan teknenin bir süre sonra su almaya başladığı, ardından kaptanın Sahil Güvenlik ekiplerini arayarak yardım istediği belirtildi. Bu sırada teknede bulunan can simitlerini kullanan ve yüzme bilen göçmenler, açık denizde hayatta kalmayı başardı. Can yeleği olmayan 2 kişinin ise, yaşanan can pazarı sırasında teknede bulunan 19 litrelik 2 damacanaya tutunarak hayatta kaldığı iddia edildi. Olay yerinde yapılan aramalarda, bir adet kullanılmamış can yeleği bulundu.

"KİŞİ BAŞI 2 BİN DOLAR"

Kaçak göçmenlerin ülkelerinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na, oradan da diğer ülkelere geçebilmek amacıyla Türkiye sınırından kaçak geçiş yaptıkları, insan kaçakçılarıyla kişi başı 2 bin dolara anlaştıkları öğrenildi. Türkiye sınırına geçtikten sonra kara yoluyla İstanbul'a getirilen kaçakların bir süre burada bekletildikleri, ardından yine kara yoluyla Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesine getirildikleri belirtildi. Buradan denize açılan kaçakların teknenin ön tarafından toplandığı, yaklaşık 2 saat süren yolculuğun ardından teknenin alabora olması sonucu battığı öğrenildi.

Dün gün boyunca 4 bot ve helikopterle arama kurtarma faaliyeti yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, havanın kararmasıyla ara verdikleri arama tarama faaliyetlerine bu sabah 2 bot ve helikopterle yeniden başladı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları 3 gün boyunca devam edecek.

virahaber.com

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.