1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. İlk yerli uçak gemisinin eğitimleri şimdiden başladı
İlk yerli uçak gemisinin eğitimleri şimdiden başladı

İlk yerli uçak gemisinin eğitimleri şimdiden başladı

En erken 2020’de TSK envanterine girmesi beklenen ilk yerli uçak gemisi için eğitimler şimdiden başladı. Denizciler İspanyol uçak gemisi Juan Carlos’a eğitime gönderildi.

A+A-

2020 yılında TSK envanterine alınması planlanan Türkiye’nin ilk yerli uçak gemisi olarak da bilinen Havuzlu Çıkarma Gemisi’yle ilgili eğitimlere start verildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Donanma’yı Doğu Akdeniz‘de deniz üstünlüğüne kavuşturacak gemide görev yapacak personeli belirlemek için eğitim planlamasını başlattı. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın, personelini, İspanya Deniz Kuvvetleri’nin donanmasında bulunan ünlü uçak gemisi Juan Carlos’a, eğitim için gönderdiği öğrenildi.

Model İspanyol gemisi

3 milyar dolarlık LPD (Landing Platform Dock) ihalesini, İspanyol Juan Carlos uçak gemisini model alan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’a ait Sedef Tersanesi kazanmıştı. Bu nedenle Türk uçak gemisi de İspanyol uçak gemisinin benzeri olacak. Böylece Deniz Kuvvetleri tarafından görevlendirilerek, İspanyol uçak gemisinde eğitim alan personel, Türk uçak gemisinin provasını yapmış olacak.

Bir tabur asker 3 ay harekat

Güvertede, 13 tank, 4 adet en az 15 tonluk helikopter veya 3 insansız hava aracı taşınabilecek. 56 uçuş personeli 190 gemi personeli, 700 amfibi personel hizmet verecek. Asgari bir tabur büyüklüğündeki kuvvet, 3 ay harekat icra edebilecek.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3669 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.