1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. İMEAK DTO Ocak ayı Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi
İMEAK DTO Ocak ayı Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi

İMEAK DTO Ocak ayı Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’nun başkanlığında dün gerçekleştirildi. Yılın ilk meclis toplantısında gündemi, Piri Reis Üniversitesi ve 2015 yılı bütçesinin onaylanması belirledi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası, 2015 tahmini bütçesini 60 milyon 500 bin TL olarak açıkladı. Piri Reis Üniversitesi’ne kaynak olarak aktarılacak rakamın tahmini bütçenin yüzde 50’si olan 30 milyon TL olarak  belirlendi. Ayrıca 52 milyon 500 bin TL olarak hesaplanan 2014 bütçesinin de yüzde 5’lik artışla 55 milyon TL olarak tamamlanması bekleniyor.

Ar-Ge ve inovasyona bütçede yer verilmeli

Oda’nın bütçesinde Ar-Ge ve inovasyonla ilgili kaynak yaratılması gerektiğini ifade eden Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır “Bütçe kaleminde bir eksiklik hissettim. 10 yıldır meclis üyesiyim. Genel olarak sorunların çözümüyle ilgili çalışmalar yaptık.Sektörümüzün sorunları az çok belli. Eksik olan nokta, bu sorunların çözümüyle ilgili yeterli çalışmaların yapılmamış olması. Sorun çözmek bir uzmanlık işidir. Bu anlamda Ar-Ge ve inovasyon ciddi bir başlık. Elimizdeki bütçenin içinde Ar-Ge ve inovasyonla ilgili bir bütçenin ayrılmasının sektöre çok faydası olacak. Ar-Ge ve inovasyon pahalı bir iş. Deniz teknolojileri geliştirme,işletme teknikleri, ticari formasyonları belirlemek anlamında “Benim de bir fikrim var? diyenleri ortaya çıkaracak bir yarışmanın Odamız tarafından yapılmasının sektöre çok faydalı olacağını altını çiziyorum.” dedi.

En büyük Ar-Ge ve inovasyon bütçemiz Piri Reis Üniversitesi

Ar-Ge ve inovasyonla ilgili bütçe talebine karşılık İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan “Ar-Ge ve inovasyonu Odalar yapmaz, Odalar yaptırır. Odalar da üniversitelere yaptırır. Oda bünyesinde bir teknoloji enstitüsü kurmamız söz konusu değil. Çünkü Piri Reis Üniversitesi’ni kurmakla böyle bir enstitünün 10 katını yaptık. Yüzlerce mühendisi bünyemizde barındırıyoruz. GYİB’le beraber Ar-Ge ve inovasyona yönelik her sene yat tasarım yarışmaları düzenliyoruz. Kimi zaman gemi inşa kimi zaman yat kategorilerindeki yarışmalara, yardım ,bağış,sponsorluklar kaleminden destek oluyoruz. Bunların da belli bir standartları vardır. Başka Odalar’da da böyle bir çalışma yok. Gelen projelere destek çıkıyoruz. İnovasyon Oda’nın asil görevi değildir. En büyük Ar-Ge ve inovasyonu kalemimiz Piri Reis Üniversitesi’dir.” şeklinde konuştu.

Tüm kaynaklarını eğitime yatıran tek Odayız

Piri Reis Üniversitesi'nin kaliteli denizciler yetiştirerek dünyada ses getiren bir okul olacağına vurgu yapan Kalkavan konuşmasında “Denizcilik okullarının yüzde 80’i devlete ait. Bu sene Piri Reis Üniversitesi 30 milyon TL kaynak aktarmayı düşünüyoruz. Yetmezse başka kaynaklar da yaratacağız. Bu proje 100 yıl geçsene unutulmayacak. PRÜ gibi eserleri ortaya koymak kolay değil. Şimdi üniversite sahibiyiz ve çocuklarımıza büyük bir fırsat yaratıyoruz. Buradaki herkes Mütevelli Heyeti üyesi. Devletin üzerinden yük alarak, dünyaya kalifiyeli insan yetiştiriyoruz. İMEAK Deniz Ticaret Odası, dünyada tüm kaynaklarını eğitime ayıran tek kurum. Bütün şubelerime de teşekkür ediyorum. Piri Reis Üniversitesi dünyada ses getiren bir okul olacak.” ifadelerine de yer verdi.

Piri Reis Üniversitesi her zaman yaşamalı

Piri Reis Üniversitesi’nin yaşaması için her meclis üyesinin destek vermesi gerektiğinin altını çizen Meclis Üyesi Yılmaz Ulusoy  “Vakıf okullarının hepsi ticari anlamda eğitim veriyor. Piri Reis Üniversitesi ise tamamen hayır işi. Dünya’da böyle bir projenin eşi benzeri yok. Burada ticaret yapılmıyor. Okulu ilk gördüğümde gözlerin doldu. Kimin emeği varsa Allah razı olsun. Yüzde 50 bütçeyle bu okul yaşayacak mı? Yaşatacağız. Yaşatmaya mecburuz. Okulumuzun arkasında duracağız. Piri Reis Üniversitesi’ni 8 bin üyesi olan İMEAK Deniz Ticaret Odası ayakta tutmalı. Herkes taşıyabileceği yükü sırtına almalı. Bu okula daha sıkı sarılacağız.”

resim-2-002.jpgresmi1.jpgresim-4.jpgresim-5-002.jpgresim-3-001.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.