1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. İMEAK İzmir DTO, Miami Kruvaziyer Fuarı’na katıldı
İMEAK İzmir DTO, Miami Kruvaziyer Fuarı’na katıldı

İMEAK İzmir DTO, Miami Kruvaziyer Fuarı’na katıldı

Dünya kruvaziyer sektörünün en çok büyük buluşmalarından olan ABD’deki Miami Kruvaziyer Fuarı’na (Miami Cruise Shipping) katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, Ege Bölgesi’ndeki limanları dünya kruvaziyer sektörüne tanıttı.

A+A-

16-19 Mart 2015 tarihlerinde yapılan fuarda DTO'nun Cruise Türkiye İzmir standı çok büyük ilgi görürken ilk defa dahil olan Ayvalık ile beraber önemli bir tanıtım çalışması yapıldı.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, dünya kruvaziyer sektörünün Miami buluşmasında ülkelerin ve şehirlerin rekabet ettiğini ortaya koyarak , Türkiye’deki kruvaziyer limanlarının ve şehirleri en iyi biçimde tanıttıklarını belirtti . Dünya kruvaziyer sektörünün ekonomik durgunluğa rağmen büyümeye devam edeceğini dile getiren Öztürk, Türkiye’nin bu pazardan daha çok hisse alması için tanıtım çalışmalarını arttırarak sürdüreceklerini belirtti . Öztürk, “Katılım ve rekabet açısından yoğun önceki Miami’deki buluşmada tüm limanlarımızın beraberinde olduk, onların tanıtımına destek verdik. Fuar boyunca kruvaziyer sektörüne hizmet veren şirketlerle görüşmeler gerçekleştirdik. Bu çabalarımızın sonucunda ülkemizin önümüzdeki zamanda daha çok fazla yolcu çekeceğine ve kruvaziyer sektöründen daha çok hisse alacağına inanıyoruz.” diye belirtti .

‘ÜLKE POLİTİKASI ŞART’

DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan da fuar boyunca bütün limanların beraberinde durarak, kruvaziyer firmalarıyla buluşmalarına destek olduklarını belirtti . Cruise Türkiye İzmir standının çok büyük ilgi gördüğünü ifade eden Ercan, bunları açıkladı : “Fuar süresince pek çok fazla liman yetkilisi, oda organizasyonları ile kruvaziyer sektörüne hizmet veren şirketlerle görüşmeler yaptı. Fuarda bölgemiz limanları Kuşadası ve Çeşme de liman yetkililerince en iyi biçimde tanıtıldı. Ayvalık, fuara ilk defa katılarak iyi bir tanıtım yaptı. Antalya, Bodrum, Marmaris, İstanbul, Trabzon, Sinop ve Mersin limanları da geniş çaplı bir çıkarma yaparak fuarda yerini aldı. İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkanımız Yusuf Öztürk, Meclis Üyemiz Ahmet Subay ve ben, odamızı ve ülkemizi en iyi biçimde temsil ettik. Ülkemiz kruvaziyer ve tur acenteleri de yeni seferleri ülkemiz limanlarına getirmek için ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Her vakit söylediğimiz gibi kruvaziyer turizminde memleket politikasının oluşturulması hususunda ne kadar haklı olduğumuzu, başka ülkelerin çalışmalarında da gördük. Bu tanıtım çalışmalarının neticesi kısa zamanda alınacaktır.”

‘YENİ MALİYETLER OLUŞTURULMASIN’

Fuarda en çok fazla , Türkiye’deki liman maliyetleri ve İstanbul Limanı’nın kruvaziyer sektörü açısından geleceğinin konuşulduğunu ifade eden Ercan, yeni maliyetlerin sıkıntı oluşturacağına ilgi topladı . Ercan, “Bundan sonraki süreç, rekabet daha sıkı olacak. Bu ortamda bilhassa , ‘gemi trafik hizmeti’ ismi altında yeni bir maliyetin üretilmesi sonucunda İzmir’in geleceği maalesef pek parlak görünmüyor. Bu süreçte odamız, yerel otoritelerimiz ve sektör temsilcileriyle beraber ve tabii ki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız'ın anlayışlı yaklaşımıyla bu süreci hasarsız atlatacağımız inancındayız. Şu anda yol alma zamanı, pruvamız neta olsun.” diye açıkladı . 

aw358271_02.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1836 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.